Görüş Bildir
Haberler
Doğu Anadolu'da 'Yoğun' Kar Yağışına Dikkat!

Doğu Anadolu'da 'Yoğun' Kar Yağışına Dikkat!

FreiGeist
28.01.2015 - 08:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünde genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile iç bölgelerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar olarak etkili olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara Bölgesinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Anadolu bölgesinde görülecek kar yağışlarının Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, trafikte yaşanabilecek olumsuzluklar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Anadolu bölgesinde halihazırda yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda bugün (Çarşamba) beklenen yoğun kar yağışının oluşturacağı taze kar örtüsünün muhtemel çığ tehlikesine neden olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesimi ile Bilecik ve Bursa'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.Bu sabah saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis görülecek. Rüzgarın; kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice(30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

EDİRNE Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

İSTANBUL Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

KIRKLARELİ Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

EGE

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya ile Afyonkarahisar'ın kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, kuzeyi ile yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

İZMİR Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 12

MANİSA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 11

MUĞLA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16

ANTALYA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 15

HATAY Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 12

MERSİN Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Konya dışında bölge genelinin yağmurlu, doğusu ile bölgenin yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri ile kuzey ve doğu çevreleri yer yer karla karışık yağmurlu 8

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 4

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri ile çevre ilçeleri yer yer karla karışık yağmurlu 6

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 10

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice(30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve sabah ilk saatlerde yer yer kar yağışlı 8

DÜZCE Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

KARABÜK  Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 12

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 11

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Çorum çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kıyılarında sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere bölge genelinde sis bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunun iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın doğu kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden, kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 11

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sisli 15

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 11

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sisli, öğleden sonra ve akşam saatlerinde hafif yağmurlu 14

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgede beklenen kar yağışlarının neden olabileceği muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ERZİNCAN Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

ERZURUM  Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kar yağışlı -1

KARS Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı -1

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun sabah saatlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

DİYARBAKIR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey çevreleri ile yüksekleri sabah saatlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

GAZİANTEP Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

ŞANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

SİİRT  Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, doğu çevreleri ile yüksekleri sabah saatlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

DENİZLERDE HAVA

Denizlerimizde fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava: Parçalı çok bulutlu, batısı yağmurlu, doğusu sabah sisli, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 (20-40 Yer yer 50 km/saat), doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), akşam tamamı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan doğusu güneybatıdan 2 ila 4 ilk saatlerde 5 (10-30 ilk saatlerde 40 km/saat), gece güneybatıdan doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 2,0m Batı Karadeniz'in batısında 2,5m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta, siste zayıf.

MARMARA Hava : Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: kuzeybatıdan gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,5 ila 1,5m Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar : Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), güneyi güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan zamanla güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 2,0m Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan zamanla güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 batısı 6 (20-40 batısı 50 km/saat), gece kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 2,0m Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Parçalı ve çok bulutlu, sabah sisli, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: İyi, yağışta zayıf.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0