Görüş Bildir
Haberler
Doğanın Mucizesi "Maya"

Doğanın Mucizesi "Maya"

Benan Altunay
12.03.2014 - 16:30 Son Güncelleme: 12.03.2014 - 19:05

Doğanın harika gıdası maya harika bir protein kaynağıdır. Organik demirin en zengin kaynaklarından birisidir, mineraller ve amino asitler için bir altın madenidir. Kolesterolü düşürmeye, gutu tersine virmeye yardım ettiği ve nevritin (sinir iltihabı) ağrılarını yatıştırdığı bilinir.

Çeşitli maya kaynakları vardır

Bira mayası (şerbetçiotundan, biranın bir yan ürünü), ni zaman besinsel maya olarak adlandırılır.

Torula mayası, kağıt üretiminde kullanılan kağıt hamuru erinde bulunur ya da siyah kayışlı pekmezden elde edilir.

Kesilmiş sütün suyu, süt ve peynirin bir yan ürünüdür (en iyi lezzet ve en kuvvetli mayasız ürün)

Canlı mayalardan sakınınız! Canlı maya hücreleri bağırsak­lardaki B vitaminini tüketir ve vücudunuzdaki tüm vitamini talan eder. Besinsel mayada bu canlı hücreler ısıda öldürü­lür ve böylece tükenmeyi önler.

Maya, özellikle içinde büyüyebileceği bütün ana B vita­minlerine (B12 hariç) sahiptir. On altı amino asit, on dört ya da daha fazla mineral ve on yedi vitamin (A, E ve C ha­riç) içerir. Komple gıda olarak göz önünde bulundurulabilir.

Diğer proteinli gıdalar gibi maya da fosfor yönünden zengin olması nedeniyle, alınacağı zaman diyete ekstra kal­siyum eklenmesi tavsiye edilir. Kalsiyumun bir görevdaşı olmasına rağmen fosfor, kalsiyumu vücudun dışına atarak yetersizliğe neden olabilir. Çaresi basittir; kalsiyumunuzu artırın (kalsiyum lactate vücutta iyi bir şekilde asimile edi­lir). B kompleks vitaminleri daha etkin olmaları için maya ile birlikte alınmalıdırlar. Birlikte bir elektrik santrali gibi çalışırlar.

haber kaynağı: 724saglik.org/beslenme-ve-diyet

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0