Görüş Bildir
Haberler
Doğal Öksürük Şurubu Nasıl Yapılır

Doğal Öksürük Şurubu Nasıl Yapılır

Ayhan Yavuz
10.10.2017 - 14:14

Doğal Öksürük Şurubu Nasıl Yapılır

Doğal Öksürük Şurubu – Kış ayları yaklaşıyor. Özellikle kışa girerken hava değişimleri hasta olmamızı kolaylaştırıyor. Kimi zaman kalın mı ya da ince mi giymeniz gerektiğine de karar veremezsiniz. İlaç kullanmak iki tarafı keskin bir bıçak gibidir. Neden diyeceksiniz. İlaçlar vücudun hasta olan kısmını düzeltirken diğer organlarımıza zarar vermektedir. Hastalanmadan önce doğal öksürük şurubu nu kullanabilirsiniz.

Çoğu zaman soğuk algınlığı boğaz ağrısı ve öksürük ile başlayabilir. Vereceğim tarif de hem öksürüğü kesen hem balgam atılmasında yardımcı olacaktır. Eylül ayı özellikle bir mevsim geçiş dönemi olduğundan dikkat edilmesinde fayda var. Kimi zaman kalın mı ya da ince mi giymeniz gerektiğine de karar veremezsiniz. Bu havaların aldatıcı özelliğinden kaçıp hasta olmamak için de doğal şurubu hazırlayabilirsiniz.

Balın ne kadar yumuşatıcı bir etkisi var belki biliyorsunuzdur. Yine zencefil de çok eski zamanlardan beri bitkisel ilaç olarak kullanılmış. Şifa dolu bir bitki diyebiliriz. Çok zengin yağ ve mineral vitaminlere sahip zencefil ile soğuk algınlığına son. Limon da yine c vitamini bakımından zengin bir meyve.

Direnç sağlayan vücuda güç kuvvet veren mikroplarla savaşında oldukça güçlü bir savunma meyvesi limon. Bu üç harika üçlü bir araya gelince artık siz düşünün. Bu üç zengin koruyucu ile hem soğuk algınlığı gripten korunabilirsiniz hem de hastaysanız daha hızlı iyileşmenize yardımcı olacaktır.

Malzemelerimiz

İsteğe bağlı bir kabuk tarçın ilave edilebilir güzel aroma katıyor. Öncelikle zencefilin kabukları soyulur ve dilimlenir yine aynı şekilde iki limon kabukları ile birlikte dilimlenir ikisi bir cam kavanoza konulur.

Bununla birlikte bir kabuk tarçın ve 1 su bardağı bal bunların üzerine eklenir ve kapağı kapatılıp buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında 2-3 gün bekler ve doğal öksürük şurubu hazırdır. İçeceğiniz zaman ise 1 su bardağı ılık su içine 2-3 tatlı kaşığı bu karışımdan eklenir. Suyun çok sıcak olmamasına dikkat edilir çünkü bal çok sıcak suya karıştırıldığında besin değerini kaybetmektedir.

Ayrıca bazı tariflerde limon ile birlikte zencefil kaynatıldığı yazılır ama ben bitkilerin kanatılmasına karşıyım demlenme sinden yanayım çünkü kaynatıldığında değerini kaybedip zehirleme özelliği de ortaya çıkıyor. Dilerseniz verdiğimiz tarifte tatsız bulursanız yeniden bal ekleyebilirsiniz. Çoluk çocuk herkes bu içecekten hazırlayıp hastalıklara karşı önlem olarak da tüketebilir. Kış yaklaşırken bence güzel bir tarif sunmuş olduk.

Kaynak: http://www.kadin10.com/saglik/dogal-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın