Görüş Bildir
Haberler
TV
Doctor Who Gerçek Mi ?

Doctor Who Gerçek Mi ?

1.

Merhaba Arkadaşlar! Doctor Who'nun gerçek olup olmadığıyla ilgili bazı yazılar var.İlk önce onları okuyalım sonra biraz tartışalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Amy'nin yazar olduğunu düşünürsek...

2. Amy'nin yazar olduğunu düşünürsek...

1989-Amelia'nın doğumu

1994-Doktor ile Amy (gelecekteki), Küçük Amelia'ya bir festivalde dondurma alması

1996-Doktor'un Amelia'nın bahçsine düşmesi

2008-Doktor'un 5 dakika diyip 12 yıl sonra dönmesi ve Prison Zero olayını yaşamaları

2010-Amy'nin düğününden önce Doktorla gezmesi (Kısaca 5x2'den 5x12'ye kadar olan bölüm)

2011-Doktor'un ölümü (6x1'deki)

2012-Ağlayan Melek tarafından geçmişe gitmesi

1939-Ağlayan Melek yüzünden Rory ile New York'ta yaşamaya başlamaları

1994-Amelia Williams'ın 87 yaşında vefat etmesi (Dünya yaşı ve TARDIS'te gezdiği zamanı toplam 30 yıl olarak ele alınmıştır.)

Eğer An Adventure in Space and Time'ı izlediyseniz dizimizin fikir babası olan Sdney Newman'ı tanıyorsunuzdur. Peki Sdney aslında bir İngiliz değil, bir Kanada'lı olduğunu biliyor muydunuz? Neyse 7x6 da Amelia'nın bir yazar olduğu gördük,peki Amy Sdney'le tanışmış ve İngiltere de böyle bir şov yapmasını söylediyse? Yani ona Doktor'un hayatını,yada bilmesi gerekenleri anlattıysa ve dizi ortaya çıktıysa? Ama her şeyi değil tabi ki Zaman Lordlarını,TARDIS'i,torununu,Gallifrey'i... Bence olur mu olur yani.. Biz whovian'ız bizden her şey beklenir.Eklemek istediğiniz bir yer varsa yorum olarak atın,belki teorimi çürüte de bilirsiniz.

Kaynak: http://doctorwhoteorileri.blogspot.com.tr/2013/12/doctor-who-gercek-mi.html

3. Fizikçiler uzay-geometrisini kullanarak hareket edebileceğini öngörüyor...

3. Fizikçiler uzay-geometrisini kullanarak hareket edebileceğini öngörüyor...

Doctor Who hayranlarına iyi haber . Fizikçilerden oluşan bir ekip uzay-geometrisinin kullanarak Doctor Who’nun TARDİS’ inin uzay-zamanda ileriye veya geriye gerçekten hareket edebileceğini öngörüyorlar. Bu türden bir uzay-zaman gerçekten bizim evrenimizde bulunursa, yani TARDIS gibi bir araç icat edilirse, bilimsel açıdan bu mümkün olabilir. Tabi devasa evrenimizin boyutları teorik açıdan düşünüldüğünde Doctor ve TARDIS belki de bir yerlerde . Kuantum evreninde pek çok şey tuhaf ve mümkün. Ben Tippett ve David Tsang tarafından hazırlanan araştırma raporunda (Traversable Achronal Retrograde Domains In Spacetime) retrograde(geriye dönük) bir zaman yolculuğunun uzay zaman geometrisinde mümkün olduğunu gösterdiler. Uzay zaman geometrisi uzay-zaman evreninde her şeyin olup, olacağı veya olduğunu  yerin belli şekli olduğunu öngörüyor. Aslında çok karışık bir konu fakat basitçe, uzay 3 boyuta sahiptir. (XYZ) Zaman ise bu boyutların dördüncüsüdür. Uzay-zaman ise genel ve özel göreliliğe bilimsel teoriler yardımıyla matematiksel bir model oturtmaya çalışır. Uzay-zaman geometrisinde pek çok model olmasına rağmen bunlarda en çok bilinenleri Öklit ve Minkowski uzayıdır. Zamanda geriye yolculuğa imkan sağlamak için uzay –zaman geometrisinde zaman boyutunun geriye doğru bükülmesidir. Uzay-zaman bu şekilde büküldüğünde yakınlaştırılmış zamanlı eğim(closed time like curve -CTC) adı veriliyor ve bu durumda teorik açıdan belli bir uzay-zaman’ dan diğer uzay-zaman noktasına zıplayabiliyorsunuz.Solucan deliği benzeri bu zaman girdapları Doctor Who’ dakine benzerlik gösteriyor.  İşte TARDIS ( Traversable Achronal Retrograde Domains In Spacetime ) bir uzay zaman balonu yaratarak zaman yolculuğu yapabiliyor. Resimlerde 2 boyutlu uzay zaman kolayca görülebilir. İşte bu nedenle Doctor Who teorik olarak evrende varolabilirse, belki de zaman yolculuğu da mümkün olabilir.

4.

4.

Bir diğer  teoride uzay mekiklerinin geçebileceği solucan delikleri açılabilirse teorik açıdan zamanda bu yoldan ışık hızıyla gidilerek, zamanda yolculuk yapılabileceğidir. Ayrıca 1994’ te Miguel Alcubierre’’nin ortaya attığı teori gerçekleşebilirse de uzay zaman bükülerek bir warp balonu içinde ışıktan 10 kat hızlı yolculuk edebiliriz. Bu da zaman yolculuğunun mümkün olabileceğini teorik olarak gösteren ayrı bir kanıt.

Kaynak: http://www.gercekbilim.com/doctor-whodaki-zaman-makinasi-tardis-gercek-olabilir-mi/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın