Görüş Bildir
Haberler
DNS Nedir

DNS Nedir

DNS Ayarı Değiştirme
06.02.2015 - 13:47 Son Güncelleme: 06.02.2015 - 14:12

Bilgisayar ile ilginiz ne kadar olursa olsun, hayatımızın birçok alanında sansürün var olmasından hemen sonra mutlaka siz de internet sansürlerini kaldırmamıza yardımcı olan DNS hakkında birkaç şey duymuşsunuzdur. Aslında DNS internet dünyasını çok daha erişilebilir bir hale getirmektedir. Normal şartlarda her web sitesi mutlaka bir IP değerine sahiptir. Aslında Google.com yazmak yerine 74.125.224.83 IP adresini yazarsanız yine Google’a ulaşabilirsiniz. Fakat bunun ne kadar yorucu bir işlem olduğunu düşünün. Artık her gün onlarca siteye giriyoruz ve eğer IP sistemini kullanıyor olsak sanırım oldukça geniş bir site adresi not arşivimiz olmuş olacaktır.

Tabii, DNS’in tanımı bu olsa da aslında bizim yasaklı sitelere erişirken kullanmış olduğumuz şey DNS sunucularıdır. Bu sunucular da IP adreslerini bir veri tabanı sayesinde internet sitelerinin adreslerine yönlendirir. Günümüzde bu DNS sunucuları genellikle internet sağlayıcılarının elinde bulunuyor. Yani aslında siz varsayılan DNS ayarlarınızı kullandığınızda internet sağlayıcınızın DNS sunucularını kullanmış oluyorsunuz. DNS değiştirme işlemini gerçekleştirdiğinizde ise artık bu sunucu yerine verilerinizin farklı bir sunucu ile erişmesine yol göstermiş oluyorsunuz.

Tabii, DNS sunucusu ile artık günümüzde istediğimiz hemen her tür siteye girmek mümkün. Fakat biliyorsunuz ki geçtiğimiz yıl Twitter yasağında herkesin kullandığı DNS sunucuları da engellenmişti. Durum böyle olunca da tabii haliyle kimse istediği adrese ulaşamamıştı.

Kaynak: http://www.dnsayaridegistirme.com/dns...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın