Görüş Bildir
Haberler
Dns Ayarları Değiştirme

Dns Ayarları Değiştirme

DNS Ayarı Değiştirme
08.02.2015 - 14:08 Son Güncelleme: 08.02.2015 - 14:46

Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir

Yasaklı sitelere hız kaybı olmadan ve performans kaybı olmadan giriş yapabilmek için DNS değiştirmek son derece kolay bir işlemdir. Bunun için öncelikle ekranınızın sağ alt kısmında aktif olan internet bağlanma seçeneğinize sağ tıklayın ve “Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç” seçeneğine tıklayın. Ağ ve Paylaşım Merkezine ulaştığınızda mavi renkli olan ve kullandığınız internet bağlantısının üzerine tıklıyorsunuz. Daha sonra karşınıza gelen pencereden Özellikler butonuna tıklayarak mevcut, kullanmakta olduğunuz bağlantınızın Özelliklerine giriş yapıyorsunuz.

Özellikler penceresine geçiş yapıştığınızda orta kısımda yer almakta olan “İnternet Protokol sürümü 4” seçeneğine çift tıklıyorsunuz. Eğer orta kısımda bu seçeneği göremiyorsanız yan taraftaki imleçten alanı aşağıya kaydırarak bulabilirsiniz. Karşımıza gelen pencerenin alt kısmında yer almakta olan “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:” seçeneğinin tikine tıklayarak DNS giriş kısmının aktif olmasını bekliyorsunuz. Bu kısım aktif olduktan sonra kullanmak istediğiniz DNS adreslerinin girişini yapıyorsunuz. Hangi DNS adreslerini kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız web sayfamızdan DNS adresleri hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

DNS adresinin girişini tamamladıktan sonra önce “Uygula” seçeneğine daha sonra da “Kapat” seçeneğine tıklıyorsunuz. Bazen tarayıcıların yeni DNS adreslerini tanıyabilmesi için yeniden başlatılmaya ihtiyacı olabilir. Kullandığınız tarayıcınız bu işlemler sırasında eğer açıkça tarayıcıyı kapatıp tekrardan açın. Şimdi istediğiniz tüm sitelere güncel DNS adreslerinizin yardımı ile rahatlıkla girebilirsiniz. Girişte sorun yaşarsanız DNS adresinizi farklı bir adres ile değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Kaynak: http://www.dnsayaridegistirme.com/dns...
İçeriğin Devamı Aşağıda

DNS Ayarı Değiştirme

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın