Görüş Bildir
Haberler
Djokovic'le İlk Karşılaşan Türk Tenisçi Kim?

Djokovic'le İlk Karşılaşan Türk Tenisçi Kim?

Tenis Haber
26.02.2015 - 20:35 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 15:48

Djokovic'le İlk Karşılaşan Türk Tenisçi Kim?

Uzun süredir dünya 1 numarası konumunda bulunan 8 Grand Slam şampiyonu Novak Djokovic, ATP Dubai çeyrek finalinde milli raket Marsel İlhan'ı saf dışı bıraktı.

Türk tenis tarihi açısından tarihi bir gündü çünkü bir sporcumuz ilk kez dünya 1 numarası önünde tur şansı kovaladı. Ancak, bilinenin aksine Novak Djokovic'le karşılaşan ilk Türk sporcu Marsel İlhan değildi.

2004 yılında, Novak Djokovic henüz 17 yaşındayken bir Türk sporcusuyla yolları kesişmişti. O dönemde ITF Juniors klasmanında 24. sıraya kadar yükselen Sırp raket, 2004 Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Sırbistan'ı şampiyon yapmıştı.

İtalya'da düzenlenen 18 yaş turnuvasında tarihinde ilk kez finallere kalan Türkiye ilk turda Sırbistan'la eşleşmiş, takımımızın 1 numarası Serkan Akın Dilek , güçlü rakibi önünde korttan 6-0 ve 6-1'lik set skorlarıyla mağlup ayrılmıştı.

Djokovic çiftler maçında da Victor Troicki'yle ortaklık kurmuş ve Barış Ergüden - Serkan Akın Dilek tandemini 6-1 / 6-1'le geçmişti.

Not: Barış Ergüden profesyonel kariyerine devam ederken, Serkan Akın Dilek milli takım antrenörü olarak kariyerini sürdürmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın