Görüş Bildir
Haberler
TV
Dizilerde En Az Ana Karakterler Kadar Sevilmeyi Başarabilmiş 12 Yan Karakter

etiket Dizilerde En Az Ana Karakterler Kadar Sevilmeyi Başarabilmiş 12 Yan Karakter

Anıl
25.02.2016 - 20:55

Özellikle son yıllarda, yabancı dizilere olan rağbet iyice artmış gibi görünüyor. Sırf buna hizmet eden yüzlerce legal-illegal site kurulmuş durumda ve artık çoğu kişi, en azından bir tane yabancı dizi izliyor. Fakat her dizi bir değil. Kimi dizilerde ana karakter çok ön planda iken; kimi dizilerde ana karakter yok, ana karakterler var. 

Bunların da ötesinde, öyle diziler var ki, yan karakterleri ana karakterleri ile eş önem taşıyabiliyor. Hatta önüne bile geçebiliyor. Bu karakterler öyle güzel yazılmış oluyor ki, sevenleri milyonları aşıyor. Ve dizilerden istense de çıkartılamaz hale geliyor. Biz de bunların bazılarından bahsedeceğiz. Takdir edersiniz ki hepsinden bahsedebilmek mümkün değil.

Bu arada belirtelim ki, karakterlerden bahsedeceksek, her ne kadar uğraşsak da, önüne geçemeyeceğimiz ufak spoilerler olacaktır. Anlayışla karşılamanızı umuyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Supernatural - Castiel

- I rebelled for this?! 

Yani... Castiel malum. Diziye giriş yaptığında, eminim ki kimse bu kadar önemli bir karakter olacağını tahmin etmiyordu. Fakat zamanla sempatik tavırları, cesareti ve Winchester kardeşlere olan bağlılığı ile herkesin sevgisini kazandı.  Supernatural'a bir yan karakter olarak girmişti fakat artık Winchester kardeşlerle beraber bir ana karaktere dönüştü. Zira kendisi olmadan, dizinin tadı çıkmıyor.

2. Luther - Alice Morgan

- Kiss me... kill me... do something.

Alice Morgan'ı anlatmak çok zor. Kendisi ancak yaşanabilir. Zira nefes kesici güzelliğinin ve buna eşlik eden baş döndürücü mimiklerinin yanında, öldürücü zekasıyla da her izleyiciyi kalbinden vurmayı başarıyor.

3. Breaking Bad - Saul Goodman

- I know a guy, who knows a guy, who knows another guy.

Breaking Bad çok ünlü bir dizi, elbette ki hak ettiği için böyle. Her ne kadar içinden birçok efsanevi karakter çıkarsa da, sanırım en çok akılda kalanlardan bir tanesi Saul Goodman'dır. Zeki bir avukat, iyi bir arkadaş, iyi bir suçlu. Mükemmel birleşim değil de ne? Kendisi o kadar sevildi ki, spin-off yapıldı ve Better Call Saul isimli kendi dizisine kavuştu.

4. The Walking Dead - Daryl Dixon

- I ain't nobody's bitch.

Öncelikle belirtelim ki, çoğu kişinin bildiği üzere The Walking Dead çizgi romandan yapılma bir dizidir. Ve orjinal çizgi romanlarda Daryl Dixon karakteri yoktur, dizi için özel olarak eklenmiştir. Normalde fanlar, kitaplarda- çizgi romanlarda olmayan şeylerin dizi ve filmlerde olmasına karşı olsalar da, söz konusu kişi Daryl Dixon olunca eleştirilerin dozu epey azalıyor. 

5. Mad Men - Roger Sterling

- I told him to be himself. That was pretty mean, i guess.

Her ne kadar Donald Draper gibi bir efsanenin tamamen önüne geçmek mümkün olmasa da, en azından yaklaşabilmiş yegane kişi sanıyorum ki Roger Sterling denilebilir. Kendine has karizması ve rahatlığıyla gerçekten Mad Men'e damga vurmuş karakterlerden birisidir. Yaşlandığımız vakit, hepimiz kendisi kadar cool kalabilmeyi hayal etmişizdir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. White Collar - Mozzie

- This morning was good. But then i got up.

Neal'ın yegane dostu Mozzie'ye yer açmasaydım, kendimi suçlu hissederdim. Zira çok az diziye kendisi kadar orjinal bir karakter girebilmiştir. Her hareketinden, her cümlesinden ne kadar iyi yazılmış bir karakter olduğu anlaşılıyor. Sanırım böyle bir dostumuz olsun hepimiz istemişizdir.

7. Lost - Benjamin Linus

- Unfortunately we don't have a code for ' There's a man in my closet with a gun to my daughter's head ' Although we obviously should.

Dünyaya gelmiş geçmiş en usta yalancılardan biri, selam durun! Her ne kadar ayak üstünde on bin yalan söyleyebilecek bir insan olsa da, bu bile onun sevilmesini engelleyemedi. Lost'un  Lost olduğu zamanlarda, birçok insanın favori karakterlerinden biri Benjamin Linus'tu. Elbette bunda Michael Emerson'un muhteşem oyunculuğunun etkisi çok büyük. Gerçi bir noktada sevenleri ve nefret edenleri ikiye ayrıldı ama şimdi oraya girmeyeyim...

8. Boardwalk Empire - Richard Harrow

- How does it feel... to have everything?

Richard... Richard... Richard... Belki de baş karakter Nucky Thompson'ın bile önüne geçebilmeyi başarmış bir karakterden bahsediyoruz. Mütevazı kişiliği, hüzünlü ses tonu ve bakışlarıyla hepimizin kalbine işlemiş bir karakter. Bir o kadar da soğukkanlı bir katil.

9. Fringe - Walter Bishop

- We're all mutants. What is more remarkable is how many of us appear to be normal.

Öldürücü bir zeka ve hayatını bilime adamış şirin bir dede...  Verin mavi pamuk şekerini, sabaha kadar mutlu olsun. Pembesi olmaz! İlle de mavi olacak. Her ne kadar hafıza sorunları yaşasa da, dizinin açık ara en sevilen karakteri olmasını hiçbir şey önleyemedi. Bunda buz gibi soğuk ana karakter olan Olivia Dunham'ın etkisi de var elbet.

10. 24 - Tony Almeida

10. 24 - Tony Almeida

- No Jack! You need to hear this! You need to start living in the real world!

Öncelikle açık olayım, Chloe O'Brian'ı anmadan geçemem. İkisi arasında kalınca Tony'i tercih etsem de, Chloe'nin yeri ayrıdır. 

Tony korkusuz bir dost. Herkesin isteyeceği türden. Fakat gerçekçi olmak gerekir ki, kimse Jack Bauer gibi bir efsanenin önüne geçemez. Nitekim o da geçemedi. Ama Jack'ten sonra fanı en bol olan karakterlerden bir tanesi elbette ki Tony'dir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Suits - Donna Paulsen

- You're weird. We'll be friends.

Donna olmadan liste olmaz. Bunda bir anlaşalım. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, fakat bu kadın her zaman erkeğin eşi olmayabilir. Bizim durumumuzda, asistanı. Paylaşılamayan asistanı...

12. BONUS - ALİ KIRGIZ

12. BONUS - ALİ KIRGIZ

- Bana bak dayı! Ben senin unutacağın adamlardan değilim. Gözlerimin içine bak, Ramiz! Anladın mı nasıl bir adam olduğumu?

Gerçekten Kerpeten Ali'yi anmadan bırakır mıyım sandınız? Bu karakter hakkında ne desem spoiler, o yüzden iyisi mi siz Ezel'i izleyin...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
71
56
11
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anıl

Tüm karakterleri anabilmem için tüm dizileri izlemiş olmam gerekir arkadaşlar insaf :) Yukarıda hepsini anmayacağımı söylemiştim. O da part 2 ye kalsın :)

dilara

The Walking Dead - Daryl Dixon yan karakter değil ki adam bildiğin ana oyunculardan

Anıl

Rick Grimes'ı ana karakter, geri kalan herkesi yan karakter olarak değerlendirdim.