Görüş Bildir
Haberler
Dizilerin ve Çikolataların Yasak İlişkisi

Dizilerin ve Çikolataların Yasak İlişkisi

SimonPaula
22.06.2017 - 13:29

1) Sütlü Çikolatalı Diziler

  • FAYDALARI

Bu kategoriye giren diziler her ruh halinde açılıp izlenen, zaman geçirmek için birebir ve eğlence konusunda lezzetli dizilerdir. 

Çekirdek gibi bu tür diziler de takılmalıktır.

- Sezonlarını kaçırsanız bile birkaç bölüm izleyince tüm konuya hakim olabilirsiniz sütlü çikolata dizilerinde.

  • ZARARLARI

Tek olumsuzluğu tam olarak tatmin hissi vermezler ve yedikçe yiyesiniz gelir ama doygunluk hissi hiçbir zaman oluşmaz. Nedeni de senaryoların o kadar düzgün yazılmamış olması. Çünkü yuvarlak kitleye hitap ederler.

Herkesin izlemesi için bazı istenilen sahneler, olaylar yapılmaz bu tür genel kitleye hitap eden yapımlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2) Bitter Çikolatalı Diziler

  • FAYDALARI

Bu tür dizilerde ilk kısımda bahsettiğim doygunluk hissiyatı sonuna kadar yaşanır.

Nedeni ise tüm karakerleri en ince ayrıntısına kadar seyirciye anlatır ve olayları da aynı şekilde yoğun bir şekilde işler ve siz de herşeyi tam olarak anlarsınız artık.

'Diziyi yaşamak' tabiri işte bu tür dizilerde daha çok ortaya çıkıyor.

Senaristlerin seyircilerden beklentisi olaylar hakkında tahminler yürütmesidir, dizinin içine koydukları küçük bulmacaları çözmesidir. Bu tarz oyunları sevenler için birebirdir bitter diziler.

  • ZARARLARI

Adı üstünde bunlar bitterdir, ağırdır bu meretler. Öyle 'tek oturuşta tüm sezonları bitiriyim' diyemezsiniz 

Braking bad, Hannibal, Legion tarzı dizilerde emekli amca havası vardır. Üstüne ağırlık çökmüştür, ne kadar sürükleyici olursa olsun üç beş bölüm ard arda attıktan sonra insanın kafasını ütüler, yorar.

Kalitelidir ama küçük ısırıklar almak gerekir. Büyük ısırıklar alırsanız beyniniz kabız olur.

  • (ekstra not)

Ve bitterlere son olarak değinirsek senaristlerinin bencil olduğunu söyleyebiliriz. Kubrick filmleri misali 'şaşırtmacalı olay örgüsü' olayını bazen fazla abartıp insanlara 3000 satırlık dizi açıklaması makaleleri okuturlar ve dizi içinde de hiç ipucu vermezler.

'Ben filmi izlerim, diziyi okumak ta ne saçmalık!' diye düşünen insanlar bazı yapımlara hiç girmesin bence. Çünkü ben de bir dizi/filmin izlenmesi gerektiğini savunanlardanım.

3) Beyaz Çikolatalı Diziler

  • FAYDALARI

Dünya çapında büyük yankı uyandırmıştır, kime sorsan gösterirler. Arkadaşlarınızla da muhabbet edersiniz bu sebeple.

Genelde en çok satan kitaplardan uyarlaması yapılan dizilerdir. Ödül üstüne ödül almaktan sıkılmazlar. Sevmeyen kitlesi çok azdır.

Mükemmele en yakın dizi olarak görülürler reytinglerinden ötürü. Bu tür dizilere ayrılan bütçe muazzam büyüktür. Yeri gelir milyarı bulur toplam bütçesi.

Tabi bu kadar emek ile uğraş ile de 'bi zahmet güzel olsun' diyoruz :D

  • ZARARLARI

Bu tarz dizilerde suçlu aslında yönetmenin bir taraflarını kaldıran seyircilerdedir. Birkaç sezon sonrasında tüm teknik ve senaryo ekibi salar kendini. 'Amaaan cin ali çizsek onu bile izlerler' derler.

Haklılar da, bazı diziler bu yöntemle hazır paraya kondular. Senaryoları kıstılar, bütçeyi kıstılar, kullandıkları zekayı kıstılar. O 'kitap uyarlaması' da yalan olup yuvarlak kitleye yuvarlandılar.

Yani kitabı bıraktılar, herkes neyi ortak seviyorsa ona göre diziyi hazırladılar. Yeni sezona drone gelirse şaşırmayın yani, belki akgezenlerin annesini bulurlar bu sayede :D

4) Likörlü Çikolata Aromalı Diziler

  • FAYDALARI

Kafa yapar bu diziler, alayına giderler.

Telifmiş, yazısız kurallarmış, yazılı kuralmış gram takmazlar ve kafalarında ne varsa onu direk olarak kağıda dökerler. 

Kimsenin kısıtlaması olmadığı için kitlelere hitap etme engeli de ortadan kalkar. Her kitleye yeri geldiğinde över ya da söver. 

Bu yapımların orjinalliği buradan gelir. 

Diğerleri gibi 'yok ona laf söylemeyelim reyting kırılır, yok şuna ses etmeyelim program kapatılır' dertleri yoktur.

  • ZARARLARI

O kadar ülkeye, değere söverken illa ki bize de sıra gelebiliyor. O zaman gelince hönkürecekseniz kesinlikle tavsiye etmem. Bizim toplum zaten herşeye tetiklenmiş durumda. Bize üflenen kısımlarda ekrana kafa atabilirsiniz :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

beyaz çikolatanın çok şekerli olması ve kakao seviyesi en düşük çikolata olması sebebiyle fazla populer kültür alışkanlıklarına çevirip kişiyi yavaş yavaş ze... Devamını Gör