Görüş Bildir
Haberler
Diyet Zorluklarıyla Başa Çıkmanın 7 Yolu!

Diyet Zorluklarıyla Başa Çıkmanın 7 Yolu!

Pegarose
15.03.2014 - 16:05 Son Güncelleme: 15.03.2014 - 17:14

Diyet Zorluklarıyla Başa Çıkmanın 7 Yolu!

Kilo vermek birçoğumuz için zorlu bir maraton. Neyse ki, bu tarz tavsiyeler kilo verme mücadelesini bir adım daha kolaylaştırıyor.

Kilo vermeyi zor ve sıkıntılı bulanlar, yalnız değilsiniz! Kilo vermek için tabii ki mücadele etmelisiniz, çaba göstermeden vücudunuzu nasıl şekle sokacaksınız? İstediğiniz kiloya çoktan ulaştınız ama şimdi de kilonuzu ve rutin alışkanlıklarınızı korumak için mi uğraşıyorsunuz? İşte birçok insanın boğuştuğu kilo verme güçlükleri ve bunları nasıl aşacağınıza dair 7 tüyo!

Düzenli olarak egzersiz yapmak kilo verme ve fit olmak mücadelesinin yalnızca bir yarısı.

Ne yediğinizi ve vücudunuza nasıl davrandığınızı iyi düşünün. Eğer bir egzersiz rutininiz varsa o halde bir de beslenme planı yapmalısınız.

Fazladan bir iki kilo vermek için kendinizi aç bırakmayın. Bu vücudunuza yarar sağlayan bir davranış değil ve kilo vermek için harcadığınız çabayı çöpe atmış olursunuz.

Kilo vermeye çalışırken yoğun bir programa sahip olmanın sizi nasıl zorladığını anlayabiliyoruz.

Fakat kilo vermek için planladığınız şeylerden kaytarmak için yoğun programınızı bahane etmemelisiniz. Kilo verme planınıza harfi harfine uymak zorunda değilsiniz ama bu planınıza bağlı kalmak için çaba göstermeniz gerekli.

Eğer sabah yürüyüşe çıkmak için vaktiniz yoksa yakın mesafeleri yürüyerek gidebilir ya da asansör yerine merdivenleri tercih edebilirsiniz.

Neden kilo vermek istediğinizi düşünün. Plajda sergileyecek güzel bir vücuda sahip olmayı mı ya da daha sağlıklı bir yaşam mı düşlüyorsunuz?

Düşünceler gerçekten çok güçlüdür. Eğer gayret gösterirseniz her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Bunun için düşüncelerinizi bir yardımcı gibi kullanın.

Bir dilim pastayı görüp imrendiğinizde mağaza vitrininde görüp beğendiğiniz bikiniyle kıyaslayın. Hangisini daha çok istiyorsunuz?

Bulunduğunuz nokta rahatınızı kaçırmıyorsa o halde kendinizi zorlamıyorsunuz demektir.

Denemek istediğiniz yeni şeylerin bir listesini yapın ve tamamladıkça üstlerine bir çizgi çekin.

Ya da listenin sonuna geldiğinizde tekrar başa dönün. Böylece rutininizi hareketli kılacak ve sürekli aynı sonucu elde etmeyeceksiniz.

Alışkanlıklarınızı değiştirdiğiniz her zaman değişimin sonuçlarını anında göremezsiniz. Vücudunuz size ayak uydurmaya çalışıyor.

Bir yaranın iyileşmesi ya da saçların uzaması gibi bunun da zaman gerektirdiğini bilmelisiniz. Vücudunuzdaki her gramı takıntı haline getirmekten vazgeçin ve büyük reme odaklanın.

Kilo verdiğinizde yeni vücudunuza alışmak çok heyecan vericidir.

Eski kıyafetleriniz üzerinize olmadığı için istediğiniz gibi alışveriş yapabilir ve kilo vermenizi bu şekilde kutlayabilirsiniz.

Alışverişe çıkmak motivasyonunuzu artırır ve kendine güveninizi yerine getirir.

Hayalinizdeki vücuda kavuştuğunuzda diyet alışkanlıklarınıza devam edin.

Evet, artık vücudunuzda daha fazla değişim görmek istemiyor olabilirsiniz ya da kendinizi bir rutine bağlı kalmak zorunda hissetmeyebilirsiniz ama durmayın.

Kendinize küçük aralar verebilirsiniz ama kendinizle mücadele etmekten vazgeçmeyin.

Kilo vermek ve sağlıklı olmak hayatınızda bir dönem uygulayacağınız bir şey değildir.Tüm hayatınız boyunca devam etmek gerekir.

Kaynak: http://www.pegarose.com/diyet-zorlukl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın