Görüş Bildir
Haberler
Diyet Yapmadan Zayıflayın!

Diyet Yapmadan Zayıflayın!

Pegarose
06.06.2014 - 18:18 Son Güncelleme: 06.06.2014 - 19:07

Diyet Yapmadan Zayıflayın!

Kendinize eziyet çektirmeden kilo verebilseniz ne güzel olurdu değil mi ?

Beslenme ve yeme bozuklukları Uzmanı Dr. Zermati ve Psikiyatr Gérard Apfeldorfer, haz alarak yediğiniz besinleri kesmeden, kilo vermenin sırlarını açıklıyor.

Temel amaç, duygular ve doğal regülasyon sistemi ile ortalama kilo dengesini (her zaman hedef olan kilo değil ) bulmak! İşte yapmanız gerekenler….

Diyet diktelerine ve kurallarına son!

Açlık ve bıkkınlık hissi yaratan diyet kurallarına son vermenin zamanı geldi. Diyet şişmanlatıyor olabilir!

Yapılan çalışmalarda diyet tedavisi sonrası aşırı kilo ve obezite oranları 3 ila 5 yıl içinde % 90′dan fazla bir sonuca ulaşıyor ve diyet sırasında kaybedilen kilolar daha sonra fazlasıyla geri alınıyor.

Herşeyi kontrol etmeyi bırakın!

Sürekli dengeli beslenme, kilo vermek için saplantı haline gelebilir. Dengeli beslenme herkesin düşündüğünün aksine zayıflamanızı sağlamaz.

Hergün aynı saatte yemeyi, zorunlu olarak düşünmeyin. Özellikle dikkat etmeniz gereken yalnızca acıkınca yemek yemeniz.

Yeteri kadar yemek!

Şişmanlıyoruz çünkü çok yiyoruz. Kilonun gerçek nedeni sadece şeker ve yağ değil; asıl neden global tüketim çılgınlığı!

Her an, sıkılınca, televizyon karşısında, sohbet ederken, düşünürken ağızımıza bir şeyler atma ihtiyacından kurtulmamız gerekiyor.

Kara listeyi çöpe atın!

Belli bir limit içerisinde mayonez ya da pasta gibi ürünleri tüketmek şişmanlatmaz. İkna olmak istiyorsanız yemeklerden sonra haftanın 3 günü meyve yerine çikolata yiyin ve kendi gözlerinizle görün. Şişmanlığın asıl nedeni abartıya kaçmaktır.

Eğer herşeyi tadında yerseniz, kısa bir zaman içerisinde faydalarını görürsünüz.

Az yiyin ama istediğinizi yiyerek yediğinizden zevk alın. Ama aşırıya kaçmamaya dikkat etmeyi sakın unutmayın.

Kötü alışkanlıklara son verin!

Dengeli beslenmek yani çikolata çok kalorili diye ağza sürmeme hatasını yapıp, sebzeler kilo aldırmaz diye fazlasıyla sebze yemek de şişmanlatır. İhtiyaçtan fazla tüketilen her besin size kilo aldırır.

Sabah kahvaltı yapmamak için vücudunuzu zorlarsanız, sağlınız tehdit altına girer. Uygulaması en basit olan eylem tükettiğiniz besinleri dengede tutmanızdır. Denge, sağlıklı vücudun en temel taşıdır.

Yapılan her rejim sizi mental olarak bir bunalıma sokabilir çünkü beyniniz siz farketmeden şartlanır ve bu da psikoljik olarak sizi kötü etkileyebilir. Ani kilo kaybı sizi psikolojik olarak etkileyeceği gibi ileride de sağlık sorunları yaşamanıza neden olur.

Buzdolabı kapağı üzerine tutturulmuş olan diyet listenizi oradan alın ve hemen çöpe atın! Sağlıklı bir yaşama bilinçli olarak başlayın. Kısa süreli değil uzun vadeli düşünün!

Açlık hissi!

Açlık, bizim gerçek enerji ihtiyacımızın memnuniyetini karşılamak için bir sinyaldir. Vücudumuz gıda niteliği (kalori açısından az ya da zengin) sağlanan ne olursa olsun, daha düzenli ve mükemmel tüketimi ayarlama yeteneğine sahiptir.

Antrikot mu istiyorsunuz ? Yiyin ve haz alın ama nerede duracağınızı bilin!

Açlık olgusu psikolojik ihtiyaç ve iştah olarak 2′ye ayrılır. İştah vücudunuzun ihtiyaçlarının karşılamak içindir fakat psikolojik ihtiyaç aç olmasanız bile bir şeyler yeme ihtiyacı uyandırır. İsteğe göre yemek yememeye dikkat etmeli ve sadece acıktığınızda yemek yemelisiniz.

Doyum; Yemek yemeyi ne zaman durduracağınızı bilmeniz gerekir.

Tokluk: Açlık hissi olmayan fizyolojik bir durumdur ve yemek ile aranızdaki bağı belirler.

Diyetsiz kilo vermek için yapılması gerekenler!

10 ila 15 gün boyunca beslenme alışkanlıkları dikkate alınmalıdır. Gıdalarla ilgili olarak alım yeri, zaman, içerik, miktar özelliklerini bir yere not ediniz. ( açlık, istek, stres, vb.) ve değenlendirme yapınız!

Açlık ve tokluk anlarınızı belirlemek için odaklanın. Yavaş yemek, gerilimli ortamlardan uzak durmak ( televizyon, bilgisayar), sakin bir yerde yemek, açlığınızı indirgeyecektir.

Kendinizi pasta veya çikolata yemeyerek cezalandırmayın. Dengeli bir şekilde tatlı tüketebilirsiniz çünkü duygusal ihtiyaç karşılandığında kilo almazsınız.

Dikkat etmeniz gereken en önemli konu, aşırıya kaçmamak ! Dr. Zermati ve Gérard Apfeldorfer’e göre bu tavsiyeler ile kilo vermek zor değil aksine eğlenceli bir durum bile olabilir.

Kaynak: http://www.pegarose.com/diyet-yapmada...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
11
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın