Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakırlı Anneler: 'Tüm Çocuklar Geri Gelsin'

Diyarbakırlı Anneler: 'Tüm Çocuklar Geri Gelsin'

adem kara
19.06.2014 - 15:59

Diyarbakır'da çocuklarını PKK'nın kaçırdığı gerekçesiyle oturma eylemlerini sürdüren aileler, çocukları için Kandil'de örgüt yöneticileri ile görüşen Cenevre Çağrısı heyetinin yaptığı açıklamayı olumlu bularak, bütün çocukların gönderilmesini istedi.

DİYARBAKIR - Çocuklarını PKK 'nın dağa götürdüğü gerekçesiyle 19 Mayıs'tan bu yana ailelerin başlattığı oturma eylemi, Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda devam ediyor. Aileler, çocuklarının fotoğraflarını taşırken, çadıra Türkçe, 'Yaşasın barış annelerinin direnişi' anlamına gelen Kürtçe pankart ile 'Yaşasın barış, yaşasın anaların isyanı', 'Çok acı çektik çok bedel ödedik. Artık yeter', Savaşa gitme kardeş kanı dökme', 'Kalem tutan ellere silah vermeyin' yazılı dövizler astı.

Kandil'de örgüt yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrı heyetinin yaptığı açıklamayı değerlendiren aileler, bütün çocukların geri gönderilmesini istedi. Van 'dan gelip oturma eylemine katılan 14 yaşındaki E.T.'nin annesi Süreyha Toklar, 'Cenevre sözleşmesi var. 16 yaşındaki çocukları inşallah gönderirler. Buradaki annelerin hepsi çocuklarını istiyorlar. Onlar da anne yürekleri yanıyor. İnşallah tüm çocukları bırakılır. İnşallah bir çözüm olur, kan akmaz. İnşallah çocuklar ölmez, analar ağlamaz' dedi.

Diğer anneler ise çocuklarının hepsini gönderilmesini istedi. Fenalık geçiren bazı kadınlara da diğer anneler yardım etti. 

DHA

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/diy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0