Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Saldırısının Faili IŞİD mi PKK mı?

etiket Diyarbakır Saldırısının Faili IŞİD mi PKK mı?

Dün Diyarbakır'da 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından valilik terör örgütü PKK'yı işaret etmiş, ilerleyen saatlerde de IŞİD kendisine yakın haber ajansı Amaq'tan aynı saldırıyı üstlendiğini duyurmuştu. 

Saldırıyla ilgili PKK-IŞİD çelişkisi yaşanırken, gözaltına alınıp serbest bırakılan HDP'li vekillerden Ziya Pir hedefin kendileri olduğunu söyledi. Pir, 'IŞİD saldırıyı o karakolda hukuksuzca tutulan HDP'lilere yaptı. Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder kıl payı kurtuldu' dedi.

Valilikten bugün yapılan açıklamada ise 3 ayrı telsiz konuşmasının PKK'yı işaret ettiği ve aksi haberlerin PKK'yı korumayı amaçladığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'in saldırıyı üstlendiği haberini duyuran Reuters, örgüte yakın Amaq haber ajansını kaynak gösterdi.

IŞİD'in saldırıyı üstlendiği haberini duyuran Reuters, örgüte yakın Amaq haber ajansını kaynak gösterdi.

Diyarbakır Valiliği saldırının ardından yaptığı açıklamada, saldırıyı PKK'nın üstlendiğini duyurmuştu.

Açıklama şu şekildeydi:

'04.11.2016 Cuma günü saat 07.53’te İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.'

Başbakan Binali Yıldırım da 'Diyarbakır'da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi' diyerek PKK'yı işaret etmişti. 

IŞİD'ın daha önce Türkiye'de gerçekleştirdiği hiçbir saldırıyı açık biçimde üstlenmediği de biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD lideri Bağdadi: "Türkiye artık cihadınızın hedeflerinden biri"

IŞİD lideri Bağdadi: "Türkiye artık cihadınızın hedeflerinden biri"

Geçtiğimiz günlerde IŞİD'in yayın organlarında örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlanmıştı. Bu kayıtta Bağdadi olduğu öne sürülen kişi IŞİD üyelerine 'Türkiye'yi işgal edin' çağrısı yapmıştı.

'Artık nefretinizin ateşini Türk askerlerine boşaltabilirsiniz' ifadelerinin yer aldığı kayıtta; 'Türkiye bugün artık menzilinize girdi, cihadınızın hedeflerinden biri haline geldi. Orayı işgal edin, ve güvenli olduğunu sandığı yerlere korku salın.' deniliyordu.

Ziya Pir: Kıl payı kurtulduk

Ziya Pir: Kıl payı kurtulduk

Gözaltına alınan ve Cuma öğlen serbest bırakılan HDP milletvekillerinden Ziya Pir, Cumartesi sabahı konuyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İŞİD saldırıyı o karakola hukuksuzca tutulan HDP'lilere yaptı. Çüngüş ilçe başkanı hayatını kaybetti. Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder kıl payı kurtuldu. Selahattin Demirtaş, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve ben saldırıdan biraz önce çıkarılmıştık. Onlarca HDP ve DBPli ise 26 gündür orada gözaltında.'

Valilik, PKK açıklamasını telsiz konuşmalarına dayandırdı

Valilik, PKK açıklamasını telsiz konuşmalarına dayandırdı

Diyarbakır Valiliği, IŞİD'in saldırıyı üstlendiği iddiaları sonrası yaptığı açıklamada, PKK'yı işaret etme nedeni olarak PKK'lıların kendi aralarında yapmış oldukları telsiz konuşmalarını gösterdi. 

Valilik açıklamasında; 'Konuyla ilgili bölücü terör örgütü mensupları arasında yapılan üç ayrı telsiz konuşmasında, eylemin Kemal kod adlı bölücü terör örgütü mensubu tarafından 3 ton patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiği ve fedai türü tabir edilen eylem olduğu açıkça yer almaktadır. Bu bilgiler çerçevesinde söz konusu saldırının bölücü terör örgütü mensuplarınca yapıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır' denildi.

Failin IŞİD olduğu yönündeki iddialar için ise 'Farklı algı oluşturmaya ve bölücü terör örgütünü korumaya yönelik haberlerdir' denildi.

Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
324
110
34
25
13
10
8