Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Trabzonspor Fanatiği Bir Köy!

Diyarbakır'da Trabzonspor Fanatiği Bir Köy!

Fatih UZUN
10.04.2014 - 19:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'da Trabzonspor Fanatiği Bir Köy!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı 120 haneli Bağacık köyünde yaşayanların tamamı Trabzonspor taraftarı. Çocuklarına Trabzonsporlu oyuncuların isimlerini veren köylülerin en büyük hayali, Bordo-Mavili takımın kendilerini ziyaret etmesi...

Yörede Trabzonspor'a olan hayranlıklarıyla bilinen Bağacık köyü sakinlerinin bu sevgisi, bordo mavili takımın 1976-1977 futbol sezonunda şampiyon olmasıyla başladı. Trabzonspor taraftarı olan köylüler, bu sevgiyi çocuklarına da aşılayarak, köydeki taraftar sayısını her geçen gün artırıyor.

Trabzonsporlu futbolcuların adını çocuklarına veren köylüler, bir araya geldiklerinde izledikleri maçın değerlendirmesini yapıyor. İlçede düzenlenen futbol turnuvalarına 'Trabzonspor' adıyla katılan köydeki gençler, bordo mavili takıma olan hayranlıklarını her fırsatta dile getiriyor. Trabzonspor maçlarını 1970'li yıllarda radyodan takip eden köy sakinleri, bordo mavili takımın tekrar şampiyon olacağı günleri özlemle bekliyor.

Köylülerin en büyük hayali çocuklarına isimlerini verdikleri futbolcuların onları ziyaret etmesi.

He maç büyük heyecan

Köy sakinlerinden 52 yaşındaki Şehmus Gündüz, köyde yaşayanların büyük çoğunluğunun Trabzonspor taraftarı olduğunu söyledi. Karadeniz ekibinin bir dönem çok başarılı olduğunu, ondan dolayı köyün tamamının bu takımı tutmaya başladığını aktaran Gündüz, şöyle konuştu: 'Bazı aileler Trabzonsporlu futbolculardan İskender ve Ünal ismini çocuklarına verdi. Bu futbolcular hem çok seviliyordu hem de başarılıydı. O dönemlerde televizyon olmadığı için radyodan takımın maçlarını takip ediyorduk. Köydekilerle bir araya gelerek radyodan maçı dinliyorduk. Trabzonspor yenildiği zaman köyde büyük bir üzüntü yaşanıyordu. Galip geldiği zaman da herkesin yüzünde büyük bir mutluluk oluyordu. Trabzonspor'un şu anki durumu bizleri üzüyor. Bir hafta galip, bir hafta mağlup oluyor. Özellikle Fenerbahçe maçında çok üzüldük.'

Yörede 'Trabzonspor taraftarı köy' olarak tanındıklarını, bordo-mavili takıma olan hayranlıklarının çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandığını dile getiren Gündüz, 'Trabzonspor maçının olduğu gece köyde büyük bir heyecan yaşanıyor' diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü forma gönderdi

Çınarlı bir hemşehrilerinin Antalya'daki otelinde kalan Trabzonspor takımına köyün bu özelliğinden bahsedildiğini dile getiren Gündüz, şöyle devam etti: 'Hemşehrimiz bizim köyü anlatıyor. Trabzonspor'u nasıl sevdiğimizi ve fanatik olduğumuzu duyan kulüp yöneticileri bize geçen yıl forma gönderdiler. Kulüp yetkililerini büyük bir coşkuyla karşıladık. Köyde büyük bir şenlik düzenlendi. Kulüp yöneticilerini havai fişek ve davul zurnalarla karşıladık. Köyde büyük bir sevinç yaşandı. Şimdi her evde Trabzonspor forması bulunuyor. Yetişkinler ve çocuklar o formaları giyerek maç oynuyor. Bölgemizde en çok Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımlar tutuluyor. Bizi duyunca şaşırıyorlar.'

Tekrar şampiyon olmasını istiyorlar

Veysi Gündüz de (50) futbolu öğrendiği günden bu yana Trabzonspor taraftarı olduğunu, sevdiği takımın birçok kez taraftarına şampiyonluk sevinci yaşattığını kaydetti. Takımın tekrar şampiyon olmasını dilediğini ifade eden Gündüz, bir dönem hayran olduğu futbolcu Hami Mandıralı'nın takımın teknik direktör olmasına çok sevindiğini, Mandıralı'nın takımı toparlamaya başladığını anlattı.

Trabzonspor'un bütün maçlarını mutlaka takip ettiğine dikkati çeken Gündüz, '7 çocuğum var. Hepsi Trabzonsporlu. Biz de baba hangi takımı tutuyorsa, çocuklar da o takımın taraftarı oluyor. İlçede düzenlenen futbol turnuvalarına Trabzonspor'un formasını giyerek katılıyoruz. Trabzonspor'un şampiyon olmasını ve bizi sevindirmesini istiyorum. Geçmişte Hami, kaleci Şenol, Ünal ve İskender'e hayrandık' ifadelerini kullandı.

Veysi Tunç da (53) köylülerle bir araya geldikleri zaman sadece Trabzonspor'un maçlarının değerlendirmesini yaptıklarını, sohbetlerinin takımdaki gelişmeleri konuşarak geçtiğini kaydetti. Takım yenildiği zaman köydeki herkesin moralinin bozulduğunu aktaran Tunç, 'Trabzonspor futbolcularının köyümüze gelmesini istiyoruz. Özellikle Hami Mandıralı ve futbolcuların gelmesini arzuluyoruz. Köydeki çocukların büyük çoğunluğu da Trabzonsporlu' şeklinde konuştu.

  • yenisafak.com.tr
Kaynak: http://yenisafak.com.tr/spor-haber/di...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0