Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Protestolar Yayıldı: 2 Ölü

Diyarbakır'da Protestolar Yayıldı: 2 Ölü

Onedio Medya
14.12.2015 - 14:01 Son Güncelleme: 14.12.2015 - 15:02

HDP’nin Sur'daki sokağa çıkma yasağına dikkat çekmek üzere bugün Diyarbakır'da yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermedi. Toplanan grupları polis biber gazı ve basınçlı suyla dağıttı. Yürüyüşe izin verilmemesinin ardından çıkan olaylarda iki gösterici hayatını kaybetti. Doğan Haber Ajansı, iki kişinin ateşli silah kurşunu isabet etmesi sonucu öldüğünü aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağına dikkat çekmek amacıyla HDP’nin organize etmek istediği yürüyüşü Diyarbakır Valiliği’nin ‘kanunsuz’ diyerek yasaklamasının ardından polis toplanan göstericilere izin vermedi. 

Bağlar ilçesinde ise DBP Bağlar binası önünde bir araya gelen kitle, Sento Caddesi üzerinden Sur'a doğru sloganlarla yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşün ardından aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinin bulunduğu kitleye polisler yeniden biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

DHA’nın haberine göre, Merkez Yenişehir İlçesi'nde barikatlarla yol kapatmak isteyen gruba polis havaya ateş açarak ve gaz bombası ile müdahale etti.

Bu arada HDP'lilerin toplanmaya çağırdığı Esma Ocak parkı çevresinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, bölgeye cadde ve ara sokaklardan gelen grupları gaz bombası ve basınçlı suyla dağıtmaya başladı. 

Diyarbakır'ın başta Yenişehir olmak üzere Bağlar İlçesi'nde de göstericiler ile polis arasındaki olaylar devam ediyor.

Çıkan olaylarda 2 kişi vurularak hayatını kaybetti

Çıkan olaylarda 2 kişi vurularak hayatını kaybetti

AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağlar semtinde çıkan olaylarda, iki kişinin öldüğü, iki kişinin ise yaralandığı bildirildi. 

Doğan Haber Ajansı (DHA), iki kişinin ateşli silah kurşunu isabet etmesi sonucu öldüğünü aktardı ve ateşli silah kurşunu isabet etmesi sonucu ölen 2 kişinin kimliğini belirlemek için soruşturmanın sürdüğünü belirtti. 

DİHA'nın haberine göre ise öldürülen iki gencin ismi Şerdil Cengiz ve  Şiyar Salman.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever/Al Jazeera]

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur ilçesinde operasyonlar devam ederken, HDP, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bugün saat 12.00'de kentte yürüyüş yapacağını duyurmuştu. 

Diyarbakır Valiliği de yürüyüşün kanunsuz olduğunu açıklamıştı.

Diyarbakır'da kepenkler açılmadı, belediye otobüsleri çalışmadı, öğrenciler okula gitmedi.

Diyarbakır'da kepenkler açılmadı, belediye otobüsleri çalışmadı, öğrenciler okula gitmedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kente bugün esnaflar kepenk açmazken, belediye otobüsleri ile şehiriçi taşımacılık yapan minibüslerin büyük bölümü sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Diyarbakır'da öğrencilerin büyük bölümü de okullara gitmedi. 

Merkez Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde okula gitme oranının yüzde 20 civarında olduğu belirtildi.

DHA, BBC Türkçe, 140 Journos ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda