Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Hastahanede Yangın

Diyarbakır'da Hastahanede Yangın

coşkun ören
13.07.2014 - 17:24

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde olduğu Diyarbakır'da bunaltıcı sıcakların hakim olduğu bugün çıkan hastanenin çatısında çıkan yangına, Diyarbakır İtfaiyesi tüm araçlarıyla müdahale etti. Zaman zaman su sıkıntısı çeken itfaiye araçlarına da karayolları tankerleri su taşıyarak destek verdi. 12 katlı hastanede çıkan ve bir saati aşkın devam eden söndürme çalışmalarından sonra uzun süre soğutma çalışmaları yapıldı.

26 HASTA TEDBİR AMAÇLI NAKLEDİLDİ

Yeni doğan bebek servisi ve doğum yapan kadınlar, ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırılan hastalar ile acil serviste yataklı tedavi gören hastalar ile bunlara refakat eden vatandaşlar arasında panik yaşandı. Pazar günü olması nedeniyle personelin çoğunun izinli olduğu hastanede, hastanesi idaresi acil durum değerlendirmesi yaparak, durumu ağır ve kritik olan hastaları belirledi. Belirlenen yaklaşık 26 hasta ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere nakledildi. Ancak yeni doğan ünitesindeki doğumu yaklaşan hamile kadınlar ile yeni doğum yapmış anne ve pramatüre bebeklerin kaldığı yerin güvenli olması nedeniyle nakledilmedikleri öğrenildi.

Uzman Dr. Ahmet Uzan, yangının neden çıktığını henüz bilmediklerini belirterek, hastanede yatak tedavisi gören 26 hastanın tedbir amacıyla diğer hastanelere sevkedildiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin hastane çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldığı görülürken, çevredeki vatandaşlar da balkonlara çıkarak yangını baştan sona kadar izledi. Soğutma çalışmalarının ardından yapılacak inclemeden sonra yangının neden çıktığı tespit edilecek.

KONTROL ALTINA ALINDI

Diyarbakır'da bunaltıcı sıcakların hakim olduğu bugün, Özel Memorial Hastanesi'nin çatısında çıkan yangına Diyarbakır İtfaiyesi tüm araçlarıyla müdahale etti. Zaman zaman su sıkıntısı çeken itfaiye araçlarına da karayolları tankerleri su taşıyarak destek verdi. 12 katlı hastanede çıkan yangın, bir saati aşkın çalışmadan sonra kontrol altına alındı.

Yeni doğan servisi ve doğum yapan kadınlar, ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırılan hastalar ile acil serviste yataklı tedavi gören hastalar ve refakat eden yakınları panik yaşadı. Pazar günü olması nedeniyle personelin çoğunun izinli olduğu hastanede, görevlliler acil durum değerlendirmesi yaparak, durumu ağır ve kritik olan hastaları belirledi. Belirlenen yaklaşık 26 hasta ambulanslarla Diyarbakır'daki diğer hastanelere nakledildi. Ancak yeni doğan ünitesindeki doğumu yaklaşan kadınlar ile yeni doğum yapmış anne ve pramatüre bebeklerin kaldığı yerin güvenli olması nedeniyle nakledilmedikleri bildirildi.

Güvenlik güçleri hastane çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, çevredeki vatandaşlar da balkonlara çıkarak yangını ve söndürme çalışmalarını baştan sona izledi. Soğutma çalışmalarının ardından yangının çıkış nedeni araştırılacak.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/diyarbakirda-oz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0