Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Öldürülen Aytaç Baran'ın Eşinden Sağduyu Çağrısı: 'Dileğimiz Benzer Acılar Olmasın'

Diyarbakır'da Öldürülen Aytaç Baran'ın Eşinden Sağduyu Çağrısı: 'Dileğimiz Benzer Acılar Olmasın'

ATKN
12.06.2015 - 16:10 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 17:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde, Hüda-Par’a yakınlığıyla bilinen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın eşi Gülşen Baran, 'Beni kocasız bıraktılar, çocuklarımı babasız bıraktılar. Dileğimiz bir daha bu acılara benzer acılar olmasın' dedi.

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu öldürülen Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın eşi Gülşen Baran, İHA'ya konuştu.

“ÇOK ŞEFKATLİYDİ”

Taraflar henüz uzlaşamazken, bir daha benzer acıların yaşanmaması için en önemli çağrı, olaylar yüzünden yüreği yanan insanlardan geldi. Eşinin uğradığı silahlı saldırı sonucu 3 çocuğunun yanı sıra henüz doğmamış çocuğu da yetim kalan Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın eşi Gülşen Baran, İHA’ya konuştu. 11 yıldır evli olduklarını ve eşinin İslami hassasiyetleri olan biri olduğunu belirten Baran, “Sürekli İslam davası için çalışır, çabalardı.

Evine göstermediği ilgi ve alakayı kendi etrafındaki insanlara gösterirdi. Fakir, yoksul ve muhtaçlara yardım ederdi. Çok yardımseverdi. Sürekli yardım kolileri dağıtırdı. Hiçbir parti, dernek gözetmeksizin fakire, muhtaca herkese yardım ediyordu. Çok şefkatli ve merhametliydi” dedi.

Birilerinin Kürtleri birbirleriyle çatıştırmak için bu olayların çıkarıldığını savunan Baran, “Eşim zaten tehdit edilmişti. Sürekli takip ediliyordu. Eve gelince, evden çıkınca. O kadere iman eden bir insandı. Tedbir de alsaydı yapacak bir şey yoktu. Ne yapabilirdik ki” diye konuştu.

Henüz kimsenin kendisini arayıp başsağlığı dileğinde bulunmadığına vurgu yapan Baran, “İstedikleri insanları hemen arar sorarlar, bir başsağlığı dilerler. Ama sürekli Kürt halkını birbiri ile çatışmaya sürükledikleri için aramadılar” dedi.

“ÇOCUKLAR BABASIZ KALMASIN”

Baran, 6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü’nün annesinin boynunun büküldüğüne, evladının katledildiğine, şimdi de eşinin öldürüldüğüne işaret ederek, duygularını şöyle anlattı:

“Beni kocasız bıraktılar, çocuklarımı babasız bıraktılar. Dileğimiz bir daha bu acılara benzer acılar olmasın. Hiçbir yerde, Güneydoğu’da hiçbir annenin artık ciğeri yanmasın. Eşleri ölmesin, çocukları babasız kalmasın. Bunu istiyoruz. Hükümet isterse önlem alır, tedbir alır. Cumhurbaşkanı ve başbakandan katillerinin en kısa sürede yakalanmasını istiyorum.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0