Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Bomba Yüklü Araçla Saldırı

Diyarbakır'da Bomba Yüklü Araçla Saldırı

FreiGeist
04.11.2016 - 08:13

Diyarbakır Bağlar'da sabah saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Diyarbakır Valiliği'nden gelen ilk açıklamada saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamaya bombalı saldırının yol açtığını söyleyerek 'Polis ve sivil şehitler var' dedi.

Saldırı sonrası 2 polis memuru ve 7 vatandaş hayatını kaybetti, 100'ü aşkın kişi yaralandı. Saldırıdan bir gün sonra 2 vatandaşın daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 11'e yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk

Patlamanın saat 08:00'de daha önce polis okulu olarak kullanılan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar ilçesindeki ek binası yakınlarında meydana geldiği belirtiliyor.

Görgü tanıkları yüksek şiddetli patlamanın ardından silah sesleri duyulduğunu aktardı...

Görgü tanıkları yüksek şiddetli patlamanın ardından silah sesleri duyulduğunu aktardı...

 ‏@laziibere 

DHA, Diyarbakır büro şefi Ferit Aslan 'Diyarbakır'da çok şiddetli patlama meydana geldi. Çok sayıda ambulans orada...' açıklamasında bulundu ve bomba yüklü araç ile saldırı gerçekleştirildiği bilgisini aktardı.

Valilik açıkladı: Bomba yüklü araç

Valilik açıkladı: Bomba yüklü araç

Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

'04.11.2016 Cuma günü saat 08.00 dolaylarında ilimiz Bağlar ilçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır.

Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde, haklımızın sağduyuyla hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir.'

Bombaları gören taksici bağırmış

Bombaları gören taksici bağırmış

Görgü tanıklarının anlatımına göre, içerisinde tonlarca patlayıcı bulunan minibüs Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne girişine gitmeden önce bir taksi ile çarpıştı. Kazaya karışan bomba yüklü minibüs durmadan kaçınca, taksicinin peşine düştüğü ve minibüsün önünü patlamanın gerçekleştiği noktada kestiği belirtildi. Taksicinin burada aracından inerek minibüse gittiği ve kapıyı açtığı sırada bomba düzeneklerini görünce, 'Bomba var' diye bağırıp kaçtığı; bu sırada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü çevresindeki polislerin mevzi aldığı ve bazı vatandaşların kaçtığı öğrenildi. Bunun üzerine araçta bulunan teröristin araçtaki bombaları patlattığı öğrenildi.

100'ün üzerinde yaralı var

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA yaralı sayısının 30'u aştığını açıklamıştı. Al Jazeera ise çok sayıda yaralı olduğunu aktarmıştı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki patlamaya bombalı bir saldırının yol açtığını söyleyerek 'Polis ve sivil şehitler var' dedi. 

Bozdağ'ın ardından bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım şunları aktardı: 'Şu ana kadar 8 vefat var. 2'si polis. 1 terörist ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavisi süren 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu olmuş. 7'si hala tedavi altındadır.'

Saldırıdan 1 gün sonra can kaybı 11'e çıktı

Saldırıdan 1 gün sonra can kaybı 11'e çıktı

Başbakan'ın ölü sayısını 8 olarak aktarmasının ardından, biri saldırı günü 2'si ertesi gün olmak üzere 3 sivil daha yaşamını yitirdi.

Böylece yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e çıktı.

PKK mı IŞİD mi?

PKK mı IŞİD mi?

Reuters IŞİD'in üstlendiğini, HDP'li Ziya Pir de hedefin kendileri olduğunu öne sürmüştü

İlk açıklamasında PKK'yı işaret eden Diyarbakır Valiliği, Reuters ajansının saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurmasının ardından şu açıklamayı yaptı:

'Uluslararası bir haber ajansının bir kaynağa dayandırarak yaptığı bir habere dayalı olarak, basında ve sosyal medyada olayın IŞİD terör örgütü tarafından üstlenildiğine dair haberler yer almıştır. Valiliğimizce yapılan açıklama, bölücü terör örgütü elemanlarının kendi aralarında yapmış oldukları telsiz konuşmalarına dayandırılmıştır. Konuyla ilgili bölücü terör örgütü mensupları arasında yapılan üç ayrı telsiz konuşmasında, eylemin Kemal kod adlı bölücü terör örgütü mensubu tarafından 3 ton patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiği ve fedai türü tabir edilen eylem olduğu açıkça yer almaktadır. Bu bilgiler çerçevesinde söz konusu saldırının bölücü terör örgütü mensuplarınca yapıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay yerinden DHA objektiflerine yansıyan görüntüler...

Olay yerinden DHA objektiflerine yansıyan görüntüler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda