Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Bombacısının Annesi: 'Keşke Benim Oğlum Ölseydi'

Diyarbakır Bombacısının Annesi: 'Keşke Benim Oğlum Ölseydi'

Onedio Medya
04.07.2015 - 14:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Diyarbakır mitinginde dört kişinin ölümü 400 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan Orhan G.’nin annesi “O insanlar öleceğine benim oğlum ölseydi” dedi.

7 Haziran Genel Seçimleri öncesi Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) düzenlediği mitingde bombalı saldırı düzenlediği ve dört kişinin ölümüne, 400’den fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Orhan G.’nin annesi Hatice G., “O insanlar öleceğine benim oğlum ölseydi” dedi.

İHA'ya konuşan anne Hatice G. şunları söyledi:

IŞİD’ten falan haberimiz yoktu. 13 Ekim 2014’te kaybolunca hemen polise bildirdim. Kayıp ilanı verdim.

Beş ay sonra öğrendik ki IŞİD’te. 7 Ocak 2015’te beni aradı, sadece ağladı; hiçbir şey konuşmadı. 25-30 dakika oğlum neredesin dedim, sadece ağladı ve telefon kapandı.

Bir buçuk ay sonra yine aradı. İyi olduğunu söyledi ama nerede, kimlerle olduğunu sorduğumda ‘Karıştırma onları’ dedi. Son iki arayışında yine üzgündü. Beni kurtarın diyordu. Gittiğine pişman olmuş.

Diyarbakır’daki patlamadan sonra Diyarbakır Emniyet’ten aradılar. Oğlumun orada olduğunu öğrenince dünyam yıkıldı.

Emniyet’e gittiğimde sorgudaydı. Görüşmek istemedim. Neyine görüşeceğim. O insanlar öleceğine benim oğlum ölseydi.”

Savcılık ifadesini alıp serbest bırakmış

Savcılık ifadesini alıp serbest bırakmış

Orhan G: 'Ben Müslümanım, ailem alevi, sorun yaşıyoruz' demiş

Babasının, Haziran 2014'te oğlunun hal ve hareketlerinden şüphelenmesi üzerine Suriye'ye gideceği yönünde Adıyaman Emniyeti'ne yaptığı başvuru üzerine ifadesi alınan Orhan. G.,'Türkiye'deki imamların arkasından namaz kılmadığını, haram olduğu için düğüne gitmediğini, cuma namazı kılmadığını, ailesiyle arasında mezhepsel ayrılık olduğunu' söylemiş. Savcılığa sevk edilen Orhan G. daha sonra serbest bırakılmış.

Serbest bırakıldıktan 3 ay sonra IŞİD'e kaçtı

Emniyet ve savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Orhan G.'nin 13 Ekim 2014'te üç arkadaşıyla birlikte Tel Abyad'a giderek IŞİD'e katıldığı öğrenilmişti.

Bianet, İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0