Görüş Bildir
Haberler
Diyanet-Sen, Yeni Toplu Sözleşme Taleplerini Açıkladı: İmama Nikah Başına 100 TL

Diyanet-Sen, Yeni Toplu Sözleşme Taleplerini Açıkladı: İmama Nikah Başına 100 TL

Ulaş
05.08.2021 - 12:00

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinden talebini açıkladı. Diyanet-Sen, din görevlilerine nikâh başına 100 TL ödenmesini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ı haberine göre, iktidar ile memur konfederasyonları arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. 

Bu kapsamda “Diyanet ve Vakıf Hizmet Kolu”na ilişkin teklifler Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen tarafından hazırlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini isteyen sendika, “nikâh kıyan personele ödenecek ücret” başlığı altında ise şu talepte bulundu: “5490 sayılı kanun (Nüfus Hizmetleri Kanunu) kapsamında din görevlilerine, kıydıkları her nikâh için 100 TL ücret ödenir.”

Sendikanın diğer talepler arasında ise şunlar dikkat çekti 👇

Sendikanın diğer talepler arasında ise şunlar dikkat çekti 👇
  • İmam-hatip ve müezzin-kayyumlara, ramazan ayı boyunca kullanamadıkları hafta tatil günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 6 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenmesi.

  • Mülkiyeti Milli Emlak, Hazine, Türkiye Diyanet Vakfı, köy tüzel kişiliği ve belediyelere ait olan camilere ait lojmanların (kamu konutları) Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesi.

  • Kuran kursu öğretici kadrolarına öğretmen kadrosu yapılması ve öğretmenlerin sahip olduğu bütün haklardan yararlanmalarının sağlanması.

  • Diyanet TV bünyesinde çalışan personele “basın kartı” verilmesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
48
14
7
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
medj4iTR

Tüm Türkiye birleşip para toplansa, yine doyuramayız bu açgözlüleri. Yiyin efendiler, yiyin.

Hilal Bal

Bizim bir komşumuz var evlere gidip mevlüt okuyor ama öyle parayla değil bidilğiniz çeyrek altına , çeyrek altın vermeyene gitmiyor. Eşi imam oda cenaze evle... Devamını Gör

.....

Bence Diyanet komple kapatılmalı, özelleştirilmeli, camiye giden imamım maaşını versin, cenazesi olan tarifeye göre parasını versin, fakir ve kimsesizlerin p... Devamını Gör

yobaz-hoplatan

Yil olmus 2021 hala dinlere inananlar var. Dinlerin ortaya cikma nedeni tamamen somurgecilik ve isgal etme amaclidir. Piramidin en tepesindekiler zevki sefa ... Devamını Gör