Görüş Bildir
Haberler
Diyanet Ayasofya'nın İbadete Açılacağı Namaza Meclis'teki Üç Partiyi Davet Etmedi

Diyanet Ayasofya'nın İbadete Açılacağı Namaza Meclis'teki Üç Partiyi Davet Etmedi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Meclis’te grubu bulunan partileri Ayasofya'da cuma günü kılınacak namaza davet etti. Ancak HDP, DBP ve TİP'e davetiye gönderilmediği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ANKA'nın aktardığı bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Meclis’te grubu bulunan AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, BBP'yi 24 Temmuz günü Ayasofya’nın ibadete açılışına davet etti ancak HDP ve 2 milletvekili olan TİP’e ve bir milletvekili bulunan DBP'ye davetiye gönderilmediği öğrenildi.

Tevbe Sureli davetiye

Tevbe Sureli davetiye

Erbaş’ın vekillere giden davetinde “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’i açılış programına katılımlarınızdan onur duyarız” denildi.

Erbaş davetinde, Tevbe Suresi’ndeki “Allah’ın mescitlerini ancak Allah ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler iman eder. İşte doğru yolu bulanlardan olmaları umulur” ifadelerine yer verdi.

Diyanet kaynaklarında edinilen bilgiye göre Erbaş’ın bazı isimleri telefonla arayarak davet ettiği öğrenilirken, HDP kaynakları Erbaş’tan telefon ve davetiye gelmediğini belirtti.

Saadet'e geç gelen davet

Saadet'e geç gelen davet
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saadet Partisi Genel Bakanı Temel Karamollaoğlu’na da son anda davetiye gitti. Bugün Partinin Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, burada kendilerine Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan bir davet gelmediğini açıkladı. İlerleyen saatlerde partiye davet gönderildi.

Kılıçdaroğlu gitmiyor, Akşener Bilim Kurulu onay verirse gidecek

Kılıçdaroğlu gitmiyor, Akşener Bilim Kurulu onay verirse gidecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Ayasofya'nın ibadete açılacağı 24 Temmuz'daki cuma namazı için arayarak davet etti. 

CHP kaynakları Kılıçdaroğlu'nun 'kameralar önünde ibadeti doğru bulmadığı için' Ayasofya'daki namaza katılmayacağını belirtti. 

Bugün gazetecilerle görüşen İYİ Parti lideri Akşener, korumasında koronavirüs görüldüğü için 14 günlük karantinada olduğunu belirterek 'Karantina şartlarına milimetrik uyuyorum, kendisine söyledim, Bilim Kuruluna soracağız, Sağlık Bakanlığı ile beraber çalışıyor, doktorların kararına göre bildireceğim dedim. Yarın bildirilecek belki akşamüstü falan olur. Anladığım kadarıyla bu karantinaya uymamız, benimle çalışan herkesin uyması gerekiyor, öyle bir durumda katılmam mümkün olmayacak gibi görünüyor. Ama bizden Yavuz Ağıralioğu, Orhan Çakırlar'ı parti adına görevlendireceğiz, cumayı orada kılacaklar' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
92
68
29
17
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Davetiyeli namaz, bunu da gördük.

Melis kahraman

‘Kameralar önünde namaz kılmayı doğru bulmadığı için’ daveti kabul etmeyen Sayın Kılıçdaroğlu’na sevgiler saygılar buradan.

keynes in da house

ibadet diyor oksijen tüket biraz.

Halil Değerli

Hani dinde ayrımcılık yoktu... Ezan okunduğu zaman sana ayrı... bana ayrı... ona ayrı.... ...... namaza davet mi ediyor... ....... 😡🤪🕊