Görüş Bildir
Haberler
DIY (Do ItYourself) Tarifler-Yüz maskeleri ve Tonikler

DIY (Do ItYourself) Tarifler-Yüz maskeleri ve Tonikler

Matilda
12.04.2017 - 15:10

DIY (Kendin Yap) nedir?

DIY herkesin evinde yapabileceği,fabrikasyon ürünler yerine tercih edilen tüm ürünlerdir.Yemek tariflerinden elbiselere, sabun yapımından makyaj malzemelerine kadar pek çok kozmetik ürünü evde yapabilirsiniz.İçeriğinin ne olduğunu bildiğiniz ürünleri de daha güvenli ve hesaplı kullanabilirsiniz.Bu galeri de sizler için ev yapımı maskeler ve tonikleri listeledik.Öncelikle aktif bir akne veya sivilce probleminiz varsa önerim mutlaka ilk olarak onların kurumasını beklemek veya bir dermatoloğa yada cildiye uzmanına gözükerek ilgili ilaçları kullanmanızdır. Listede verilen herhangi bir ürüne karşı alerji yada yan etki durumu için ilk olarak küçük bir uygulama ile başlamanızı öneririm.

Yıllarca cilt problemleri ile uğraşmış biri olarak tonlarca para vererek aldığım ürünlerden daha iyi sonuçlar aldığımı söyleyerek listemize giriş yapalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elma sirkesi mucizesi

Elma sirkesi mucizesi

Cilt rengi ve pH dengesini düzenleme, cilt lekelerini geçirme, sivilce izlerini iyileştirmede kullanılan elma sirkesini mutlaka 1/2 oranında su ile seyrelterek kullanın. Maske için kullanacağınız elma sirkesinin asetik asit içermemesi gerekmektedir. Asetik asit içeren elma sirkesi cildinizi tahriş edebilir.

  • Elma sirkesini aynı zamanda aktarlarda bulabileceğiniz kil ile maske şeklinde de kullanabilirsiniz:

2 tk kil 

1 tk elma sirkesini karıştırarak göz altı hariç yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin.Ilık su ile yıkayın.3 ay düzenli olarak haftada iki defa kullanın.

  • Yüzdeki lekeli görüntüyü gidermek için ayrıca:

1.5 yk kuru yulaf

2 yk yogurt

1 yk elma sirkesi

1çk bal

sıcak yeşil çay karşımını yoğun bir maske halinde hazırlayın.10-15 dk bekletip yıkayın.3 ay düzenli olarak haftada iki defa kullanın.

  • pH dengeleme ve sivilce problemleri için;

1-2 çay kaşığı elma sirkesi

1 yarım limonun suyu

2 yumurtanın akını köpürünceye kadar karıştırın. Yüzünüzü ılık suyla yıkadıktan sonra parmaklarınızla maskeyi yüzünüze uygulayın. Göz ve ağız çevresine sürmeyin. 10-15 dakika kadar kurumasını bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayabilirsiniz. Maskeyi çıkarttıktan sonra nemlendirici kullanın. Bu maske gözeneklerde biriken yağı ve kiri temizleyip sivilce oluşumunu engellerken büyük cilt gözeneklerinin küçülmesine yardımcı olur. 

Not: Elma sirkesi kullanılarak yapılan her uygulama akşam saatlerinde uygulanmalı.Güneş ışığı ile birleştiğinde ciltte leke oluşumuna sebebiyet verebilir.

Soda ile gelen ferahlık

Soda ile gelen ferahlık

Piyasada çok fazla maden sodası içeren tonik ürünlerle karşılaşmak artık mümkün ama evde de yapabilirsiniz.

Bir şişe katkısız maden sodası ve yarım limon suyunu karıştırarak ister günlük olarak kullanın isterseniz daha iyi sonuç için buz kalıplarına koyarak dondurun ve her gece yüzünüzü bu buz kalıplarını sürerek dinlendirin. Gözeneklerinizin sıkılaştığını ve cildinizin beyazlaştığını fark edeceksiniz.

Bal ve muz ile gelen parlaklık

Bal ve muz ile gelen parlaklık

Yüzünüzdeki solgun görüntüler için potasyum bakımından zengin yüzünüzde botoks etkisi yapacak muz ve/veya B6,E vitaminlerinin bol bulunduğu baldan faydalanabilirsiniz.

  • Muz maskesi

Yarım muzu ezin

1 yk portakal suyu (veya limon suyu) ,

1 yk bal ile karıştırın ve yüzünüze uygulayın.15 dk sonra yıkayabilirsiniz.

  • Muzu yoğurt ile de birleştirebilirsiniz.

1 adet orta boy muzu ezin

2 yemek kaşığı bal ve 

1/4 fincan sade yoğurt ile karıştırarak yüzünüze sürün ve 20 dk beklettikten sonra yıkayın.

Gül suyu ile canlılık

Gül suyu ile canlılık

Gül suyunu ister tek başına tonik olarak isterseniz maden suyu ve limon suyu karışımlarını seyreltmek için kullanabilirsiniz.Ayrıca cilt rengini açmak,cilt lekeleri için :

1 kase pirinç suyu (24 sa bekletilmiş) ile 1 çb gül suyunu karıştırarak tonik yapabilirsiniz.

Gül suyu aynı zamanda yine renk açıcı özelliği olan pirinç maskesinde de kullanılır:

2 çk pirinç unu ile yeteri kadar gül suyu ile yapılan macunu yüzünüze sürüp 20-25 bekleyin ve yıkayın. Bu işlemi gül suyu ile hazırlanmış tonik ile destekleyerek yaparsanız özellikle güneş lekeleri gibi lekelerden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Zerdeçal ile yenilenme

Zerdeçal ile yenilenme

Zerdeçal birçok farklı cilt hastalığında da özellikle Hintli kadınlar tarafından kullanılan değerli bir baharat… Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, kırışıklıkların önlenmesinde, cilt lekelerinin giderilmesinde Zerdeçal, Hintli kadınların olmazsa olmazı…Ancak kullanımda belirtilen ölçülerin dışına çıkmak ciltte 'yakıcı' bir etkiye sebep olabilir. 

2 yemek kaşığı Zerdeçal

1 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı yoğurt ( ya da süt)

1 tatlı kaşığı bal

2 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırdıktan sonra dikkatli bir şekilde göz çevresine gelmeyecek şekilde uygulayın.Saç diplerine ve kaşlara değdirmemeye özen gösterin çünkü zerdeçalın aynı zamanda tüy dökücü bir özelliği vardır. Kurumaya başladığını gördüğünüz zaman yıkayın.Eğer yüz fırçanız yada temiz yüz havlunuz varsa (zerdeçalın sar rengi iz bırakacaktır) bunları da kullanabilirsiniz.Yüzünüzde hafif sarı bir renk kalabilir bu yıkadıkça geçecektir.

 Zerdeçal maskesini haftada 1 kez yaparsanız, uzun vadede cildinizdeki iyileşmeyi de görebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın