Görüş Bildir
Haberler
Dişleri Beyazlatan Yiyecekler

Dişleri Beyazlatan Yiyecekler

Elif Altunten
20.05.2014 - 11:27 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 12:47

Diş sağlığımız için, dişlerimizi fırçalamak ve belli düzenli hekim kontrollerine gitmek yeterli değildir. Diş sağlığını ve beyazlığını yediğimiz besinlerle de koruyabiliriz.

Sirke Dişleri beyazlatmak için elma sirkesinden faydalanabilirsiniz. Biraz karbonata birkaç damla elma sirkesi ekleyerek, bu karışımla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Brokoli Brokolinin yararları saymakla tükenmiyor. Önemli bir antioksidan olan brokolinin, diş minelerinin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturduğu ve asitlere karşı dişleri koruduğu kanıtlanmış.

Susam Tohumu Küçük susam tohumları dişleri temizleyen bir fırça görevi görüyor. Susam tohumu, içeriğindeki yüksek orandaki kalsiyumla dişleri beyazlatırken, aynı zamanda güçlendiren bir besindir. Susam tohumları diş plakalarının temizlenmesinde son derece etkilidir.

Portakal Portakalın kabuklarının iç kısmında bulunan madde dişleri beyazlatıyor. Bu maddeyi diş fırçası yardımıyla dişlerinize haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Çilek Yazın sevilen meyvesi çileğin dişlerinizi beyazlattığını yerken bile farkedebilirsiniz. Daha etkili bir sonuç için, çileği dişlerinize bastırark sürmeyi deneyin. Lakin bu işlemden sonra ağzınızı iyice çalkalamalısınız, aksi durumda çileğin içinde bulunan asit, dişinizin üzerinde uzun süre kaldığından diş minenizde tahribata neden olabilir.

Limon suyu Limon suyunun içerisinde yer alan yüksek oranda asit, diş beyazlatmada oldukça etkili. Dişlerinizi sadece limon suyuyla ya da limon suyunu biraz karbonatla karıştırarak fırçalayabilirsiniz. Bu tarifi sıklıkla uygulamanızın, diş minelerine zarar verebileceğini de unutmayın.

haber kaynağı:724saglik.org/ağız ve diş sağlığı

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın