Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri'nden 'Musul' Açıklaması: 'Geri Çekilme Yok Ama İntikal Durdu'

Dışişleri'nden 'Musul' Açıklaması: 'Geri Çekilme Yok Ama İntikal Durdu'

FreiGeist
08.12.2015 - 13:22 Son Güncelleme: 08.12.2015 - 16:30

Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bakan Çavuşoğlu ile Iraklı mevkidaşı Caferi'nin dün telefonda görüştüğünü açıkladı. Görüşmede, Musul'a asker intikâlinin durdurulduğu Irak tarafına iletildi. Açıklamada, 'Musul'da şu anda geri çekilme yok ama intikal durdu. Türkiye olarak Musul'da yeni değiliz' denildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin Musul'daki Başika kampına asker sevkiyatıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi arasında bir görüşme gerçekleşti. 

Görüşmeyle ilgili Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 'Musul'da şu anda geri çekilme yok ama intikal durdu. Türkiye olarak Musul'da yeni değiliz' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bilgiç, Türk askerlerinin Irak'ta peşmerge ve askerlere verdiği eğitimin Bağdat yönetiminin işbirliğiyle sürdürüleceğini söyledi.

Irak, Türkiye'nin asker sevk etmesine tepki göstermiş, Başbakan İbadi, Türkiye'nin askerleri 48 saat içinde çekmemesi durumunda BM Güvenlik Konseyi de dâhil mümkün olan her türlü yolu deneyeceklerini söylemişti. İbadi'nin tanıdığı süre bugün doluyor.

İbadi'ye bir mektup yazan Başbakan Davutoğlu ise, Irak Hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar asker intikâli gerçekleştirilmeyeceğini' ifade etmişti.

Al Jazeera ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
10
5
2
2
1
0