Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri'nden Kirby'ye Tepki: 'Şiddetle Protesto Ediyoruz'

Dışişleri'nden Kirby'ye Tepki: 'Şiddetle Protesto Ediyoruz'

ATKN
15.02.2016 - 14:06

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD’li mevkidaşı John Kirby’nin Türkiye ve PYD’nin top atışlarını durdurmasına yönelik çağrısına ilişkin, “Kirby’nin müttefiki Türkiye ile bir terör örgütünü aynı kefeye koyan açıklamalarını hayretle karşıladık” dedi. Bilgiç, bugün Türkiye'nin Hatay bölgesindeki hudut karakoluna saldırı olduğunu ve saldırıya misliyle karşılık verildiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgiç, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby’nin hafta sonu yaptığı açıklamada, Türkiye ve PYD güçlerinin top atışlarını durdurmasına yönelik çağrısını değerlendirmesi istenen Bilgiç, Türkiye’nin, terörden çok çeken bir ülke olarak terörle mücadele için yaptıklarının ortada olduğunu dile getirdi.

Bilgiç, “Kirby’nin müttefiki Türkiye ile bir terör örgütünü aynı kefeye koyan açıklamalarını hayretle karşıladık” diye konuştu. 

Kirby’nin açıklamalarını şiddetle protesto ettiklerinin de altını çizen Bilgiç, açıklamanın ardından bu düşüncelerini ABD makamlarına ilettiklerini kaydetti.

'PYD'nin Azez ve ılımlı muhalefete saldırması kabul edilemez'

'PYD'nin Azez ve ılımlı muhalefete saldırması kabul edilemez'

Bilgiç, Türkiye’nin özellikle Kandil’le irtibatı olan PYD’ye yönelik politikasının ortada olduğunu ifade ederek, geçen günlerdeki Türkiye ziyaretinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a zaten PYD’nin terör örgütü PKK ile ilişkisine yönelik gerekli belge ve dökümanların verildiğini de hatırlattı. 

Bilgiç, PYD’nin Azez bölgesi ve ılımlı muhalefete saldırmasının da kabul edilemeyeceğini vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sabah saatlerinde saldırı oldu, misliyle karşılık verildi'

'Sabah saatlerinde saldırı oldu, misliyle karşılık verildi'

Bilgiç, bugün Türkiye'nin Hatay bölgesindeki hudut karakoluna saldırı olduğunu ve saldırıya sabah saatlerinde misliyle karşılık verildiğini belirtti.

Sözcü Bilgiç, Suriye'ye kara harekâtı konusunda uluslararası koalisyonun henüz bir karar almadığını söyledi. 'Ama koalisyon bu konuya ilişkin bir karar alırsa tabiatıyla uygulamasına koalisyon içindeki 64 ülkeden isteyen ülkeler katılabilir' dedi.

'Suudi Arabistan uçakları eğitim için Konya'da'

'Suudi Arabistan uçakları eğitim için Konya'da'

Bilgiç, IŞİD'e karşı mücadele kapsamında Adana'daki İncirlik üssüne gönderileceği açıklanan Suudi Arabistan uçakları hakkında şu ifadeleri kullandı:

“DAEŞ'le mücadele uluslararası koalisyon çerçevesinde herhangi bir Suudi Arabistan uçağının Türkiye'de bulunmadığını söyleyeyim. Ancak önümüzdeki dönemde bu konuya ilişkin alınan prensip kararı çerçevesinde Suudi Arabistan uçakları İncirlik'e gelecek. 

Bununla birlikte halen ülkemizde hava savunma eğitimi çerçevesinde bazı Suudi Arabistan uçakları var. Bunlar Konya'da konuşlu. Daha önce planlanan eğitim uçuşlarını 15-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Benzer uçuşlar 2013 yılında da Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye uçakları tarafından gerçekleştirilmişti.”

'300 bin kişilik bir hareketlenme olduğu söyleniyor'

'300 bin kişilik bir hareketlenme olduğu söyleniyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgiç, Halep'e yapılan bombardımanların ardından sınırda büyük bir hareketlilik olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

'300 bin kişilik bir hareketlenme olduğu söyleniyor, tabii bu 300 bin kişi sınırımıza yığılmış değil. 20 bin kişi Azez'deki boş bina ve okullara yerleştirildi. 10 bin kişi geri döndü. Yaklaşık 100 bin kişi sınır ötesi kamplarda kalıyor. STK'lar ve AFAD aracılığıyla bu kişilere yardımlar devam ediyor. 23 Kasım'dan bu yana yaklaşık 7500 civarında Suriyeli ülkemize girmiş durumda.'

AA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

gene mi kandırmışlar bunları?

itsasin

değeriniz buymuş pampa gocunmak yok.bence fazla bile :)

Doğukan Olgun

Yanlız o ülkede sende yaşıyorsun.