Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri: 'İHA Türkiye Sınırının 3 Kilometre İçinde Vuruldu'

Dışişleri: 'İHA Türkiye Sınırının 3 Kilometre İçinde Vuruldu'

ATKN
16.10.2015 - 15:46

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Suriye sınırında Türkiye hava sahası içine giren milliyeti belirsiz insansız hava aracının angajman kuralları çerçevesinde düşürülmesi konusunda yaptığı açıklamada İHA'nın 3 kilometre içinde vurulduğunu belirterek, 'İHA'nın kime ait olduğunu tespit etmedik ama sınırın içinde düştüğü için üzerinde çalışılıyor. Kimliğini belirleyince açıklama yapacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinirlioğlu, düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında Türkiye-Suriye sınırında düşürülen hava aracıyla ilgili bir soru üzerine “Sınırın 3 kilometre içinde vuruldu. İnsansız hava aracı. Kime ait olduğunu tespit edemedik. Ama bizim sınırımızın içine düştüğü için çalışmalarımız devam ediyor. Kimliğini belirleyince açıklama yapacağız” dedi.

'Rus heyet ihlaller konusunda özür diledi'

'Rus heyet ihlaller konusunda özür diledi'

Öte yandan Sinirlioğlu, dün Ankara'ya gelen Rus heyetinin ihlallerle ilgili olarak kendilerinden özür dilediğini belirtti.

“Bu konuda özür dilediler birkaç kere. Bunun istenmeden neden olduğunu söylediler. Bir daha olmaması için tedbirler alındığını söylediler' diyen Sinirlioğlu, 'Ancak aramızda bir çalışma grubu kurulmadı. Bu sadece ihlallerle ilgili bilgi vermek amaçlı bir ziyaretti. Ruslarla başka temaslarımız olabilir gerektiğinde” ifadelerini kullandı.

'AB ile Türkiye arasındaki anlaşma henüz taslak aşamasında'

'AB ile Türkiye arasındaki anlaşma henüz taslak aşamasında'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinirlioğlu ayrıca, AB ile Türkiye arasında varılan anlaşma ve 3 milyar euro'luk yardım hakkında da soruları yanıtladı. Brüksel ile Ankara'nın sığınmacı krizi konusunda birlikte çalışmasına ilişkin anlaşmanın henüz taslak aşamasında olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, 'Suriyeli mülteciler için verilecek olan miktar Türkiye’ye ihdas edilen fonlardan olmayacak. Daha önce önerdikleri gibi önemsiz bir miktarda olmayacak. AB’nin taşın altına elimizi koyduk diyebileceği bir rakam olacak.'

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda