Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri Bakanlığı Dinlemesinde 'Fail Kesinlikle İçeriden'

Dışişleri Bakanlığı Dinlemesinde 'Fail Kesinlikle İçeriden'

adem kara
29.03.2014 - 11:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı Dinlemesinde 'Fail Kesinlikle İçeriden'

Türkiye’nin olası Suriye savaşının tartışıldığı toplantıda konuşulanların internete sızmasının ardından Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan ‘böcek’ aramasında bir şey bulunamadı. Dışişleri’nden üst düzey bir yetkili, “Fail kesinlikle içeriden” dedi.

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’in haberine göre; Süleyman Şah Türbesi ile ilgili güvenlik risklerinin konuşulduğu toplantının kayıtlarının sızması, Dışişleri Bakanlığı’nda alarma neden oldu. MİT’ten iki ekip, bakanlığın ilgili bölümü ile gün boyu toplantılar yaptı. Kaydın ‘böcek’ ile alındığı sonucuna varılsa da herhangi bir böcek bulunamadı. Hem Dışişleri hem MİT yetkilileri, sızıntının dış istihbarat örgütlerinden değil, ‘içerden’ olduğu konusunda hemfikir kaldı.

Üst düzey katılımla gerçekleştirilen ön toplantının kaydedilip sızdırılmasının ardından dün Dışişleri Bakanlığı’nda tam anlamıyla sıkıyönetim ilan edildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’ya dönüşü beklenmeden Müsteşar Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu başkanlığında güvenlik toplantıları yapıldı. MİT, hem kaydın yapıldığı odada böcek incelemesi için hem de bakanlıkta bundan sonra yapılacak ‘kozmik’ toplantıların güvenliğinin sağlanması için iki ayrı ekip kurarak Dışişleri’ne gönderdi. Ekipler perşembe günü başlattıkları çalışmaları dün de sürdürdü.

MİT ile ortak çalışmalara katılan Dışişleri’nden üst düzey bir yetkili, Hürriyet’in “Yabancı bir istihbarat örgütü olabilir mi” sorusuna, “Hayır, fail kesinlikle içeriden” yanıtını verdi. Söz konusu odanın kritik toplantılar nedeniyle yüksek güvenlikli bir yer olduğunu vurgulayan yetkili, alınan önlemlerin ancak içeriden aşılabileceğini savundu.‘

BÖCEK’ BULUNAMADI

Güvenlik kaynakları ise Bakan odasındaki aramada ‘böcek’in bulunamadığını, buna karşın kaydın yüzde 90 ‘böcek’le gerçekleştirildiği değerlendirmesinin yapıldığını vurguladılar. ‘Böcek’in bulunamamasının, yerleştiren kişiler tarafından kaldırılmış olmasına bağlandığını belirten bir yetkili, bunun da ancak odaya erişimi olan kişilerce yapabileceği yorumunu yaptı. Bu nedenle Dışişleri ile MİT’in ortak yürüttüğü araştırmada, listenin üst sıralarında son dönemde Davutoğlu’nun odasına erişimi olan çalışanlar yer aldı.

“CAN GÜVENLİĞİ MESELESİ”

Dışişleri’nden alınan bilgiye göre, kayıtların yapıldığı ön görüşmenin ardından, yine Dışişleri Bakanlığı’nda ‘Mini MGK’ niteliğinde geniş katılımlı bir toplantı daha yapıldı ve Süleyman Şah Türbesi’ne ilişkin önemli kararlar alındı. Söz konusu kararlar hala yürürlükte. Ön toplantıdaki konuşmaların kamuoyuna yansımasının Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik uygulanan güvenlik konseptine zarar verdiğini belirten üst düzey bir yetkilinin sözleri şöyle:

“Mesele 48 Mehmetçiğin can güvenliği meselesi. Sızıntı ile Türkiye’nin El Kaide ve IŞİD’e bakışı bütün çıplaklığıyla deşifre oldu ve bu, teröristlerin Türkiye konusundaki saldırganlığını ve intikam isteklerini artıracaktır.

TSK KIRMIZI ALARMDA

Dışişleri yetkilisi, toplantının yapıldığı tarihten bugüne dek Süleyman Şah Türbesi çevresinde IŞİD’in varlığının arttığına da dikkat çekti. Askeri yetkililer ise kaydın sızmasının ardından TSK’nın alarm seviyesini ‘kırmızı’ya çıkardığını, tedbirlerin ‘önleyici’ bir yaklaşımla artırıldığını bildirdiler.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/03/disisleri-bak...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0