Görüş Bildir
Haberler
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Filistin Açıklaması: 'Ümmet Bizden Liderlik Bekliyor!'

etiket Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Filistin Açıklaması: 'Ümmet Bizden Liderlik Bekliyor!'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistin'de birlik ve kararlılık gösterme vakti olduğunu belirterek, 'Ümmet bizden liderlik bekliyor. Türkiye gereken her adımı atmaya hazırdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin de girişimleriyle Dışişleri Bakanları düzeyinde çevrim içi düzenlenen 'Açık Katılımlı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı'nda konuştu. 

HaberTürk'ün aktardığına göre Çavuşoğlu, 'Filistin'de birlik ve kararlılığımızı gösterme vakti. Ümmet bizden liderlik bekliyor. Türkiye gereken her adımı atmaya hazırdır' ifadelerini kullandı.

Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de gerginliğin artmasında İsrail'in sorumluluğu olduğunu belirten Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa'da ibadet kısıtlamaları, insanların zorla evlerinden edilmeleri gibi hareketlerin mevcut duruma yol açtığını kaydetti.

Çavuşoğlu, İsrail'in yapılan uyarıları duymazdan geldiğini ve böylelikle yeni bir trajedinin ortaya çıktığını dile getirerek, 'Bu İsrail'in sistematik olarak yürüttüğü etnik, dini ve kültürel temizlik kampanyasının bir parçası.' diye konuştu.

Yasa dışı İsrail yerleşim yerleri ve Filistin halkının mülkünün yıkımlarının önemli boyutlara ulaştığına dikkati çeken Çavuşoğlu, 'Bu eğilim geri çevrilmezse, iki devletli çözüm fiziksel olarak imkansız hale gelir.' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
450
313
135
47
25
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Ümmetini sikerim senin. Amcık ağızlı. Kendilerine şirin görünmek için ''Korkmayın aşılıdır'' yazılı maskeyle gezen halktan mı liderlik bekliyor ümmet. Ülken ... Devamını Gör

grandport

çüşşşş....

Ziya Akbaş

O zmana s..tir git gazze'ye, çık irail ordusunun karşısına, ne afkuruyorsun hala burada?

Cersei Reiz

al götünü topla siktir git araplara liderlik yap

grandport

sen nasıl bir an bitisin ya...