Görüş Bildir
Haberler
Dış Basın Türkiye'deki Seçimleri Nasıl Gördü?

Dış Basın Türkiye'deki Seçimleri Nasıl Gördü?

Hande öçalan
01.11.2015 - 15:12 Son Güncelleme: 01.11.2015 - 17:11

Dünyanın gözü Türkiye'deki seçimlerde. Genel seçimler, bugün dünya basınında geniş yer buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AFP

AFP

Fransız haber ajansı Agence-France Presse (AFP), seçimlere ilişkin geniş bir analiz ve bugüne nasıl gelindiğine dair kapsamlı bir kronoloji yayınladı.

AP

AP

Amerikan ajansı Associated Press (AP) ise “Türkler, iktidar partisinin son 13 yıldır elinde bulundurduğu parlamento çoğunluğunu tekrar sağlayıp sağlayamayacağını belirleyecek kritik seçimler için sandığa gidiyor” yazdı. 

Haberde seçimlerin, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) şaşırtıcı bir şekilde tek parti yönetimini kaybettiği Haziran ayındaki seçimlerin tekrarı” olduğu aktarıldı.

Reuters

Reuters
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı da seçimleri yakından takip ediyor. 

Reuters’ın geçtiği haberde, “Türkler, kötüleşen güvenlik durumu ve ekonomik endişeler içinde erken parlamento seçimleri için oy kullanıyor” ifadesi yer aldı.

BBC

BBC

İngiliz yayın kuruluşu British Broadcasting Corporation (BBC) da internet sitesinde 1 Kasım seçimlerine geniş yer verdi. 'Gergin Türkiye tekrar sandığa gidiyor' başlığını tercih eden BBC'nin öne çıkardığı nokta da 'Türkiye'nin son beş ay içerisinde ikinci kez seçime gittiği' oldu.

Al Jazeera

Al Jazeera

Katar merkezli yayın kuruluşu Al Jazeera ise Türkiye'deki seçimi internet sitesinin manşetine taşıdı. 'Türkler çok önemli erken seçimlerde sandığa gidiyor' başlığını kullanan Al Jazeera, 'Şiddet ve gerilim ortasında son beş ayda ikinci kez parlamento seçimleri düzenlenirken, ülke istikrar arıyor' ifadesine yer verdi.

Business HT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
34
10
8
7
3
0