Görüş Bildir
Haberler
Diş Ağrısının Nedenleri Nelerdir ?

Diş Ağrısının Nedenleri Nelerdir ?

Ayberk Medya
22.01.2014 - 00:07 Son Güncelleme: 22.01.2014 - 00:08

Diş Ağrısının Nedenleri Nelerdir ?

Dişimin ağrısı nihayet geçti. Geçmesine geçti tabi ama doktor dan önce bir sürü yöntem denedim tabi. Doktor’a gitmişken de iyice öğrendim neden ağrır neden en çok gece ağrıtır diye.En popüler olan diş çürükleri ve diş abseleri.(bende olduğu gibi) Daha sonra diş minesinin aşınması, dişeti hastalıkları diye gidiyor.

Zaten gelenlerin hepsi diş çürükleri nedeniyle geliyormuş. Bu ağrının sebebi ise yetersiz ağız hijyeninden kaynaklanmakta. Ağız içine yerleşen bakteriler şekerli ve unlu yiyeceklerin kalıntıları ile ağız da asit oluşturuyor ve bu dişimizin koruyucu tabakasını zayıflatarak çürüklere sebebiyet veriyor. Kendimden biliyorum diş ağrıları genellikle zonklama şeklinde ve aşırı derecede rahatsız edici olarak hissedilir.

Ağrı durdukça şiddetlenir ve bazen dayanılmaz hale gelir. Özellikle apse gibi iltihabi bir durum varsa görenlerin farkedebileceği şişiklere bile neden olabilir.

Benden söylemesi diş ağrısı başladığında onun bunun yöntemlerine itimat etmeyip en yakın diş hekimine başvurun. Yalnız illa ben dişçiye gitmem diyorsanız hidrolik yağ biraz olsun rahatlatıyor benden söylemesi.

Kaynak: http://www.medyablog.net/dis-agrisini...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın