Görüş Bildir
Haberler
Coşkunöz İşçileri Uyardı: Birliği Bozmayın, İnisiyatifi Bırakmayın!

Coşkunöz İşçileri Uyardı: Birliği Bozmayın, İnisiyatifi Bırakmayın!

Seyyah Karga
21.05.2015 - 13:08 Son Güncelleme: 21.05.2015 - 14:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Direnişleri kırılan Coşkunöz işçileri, ağlayarak fabrikaya girdi. Sonu iyi bitmese de bu altı günde çok şey öğrendiklerini söyleyen Coşkunöz işçileri, direnişin kırılmasına neden olan hataları “diğer fabrikalara ders olsun” diyerek, Evrensel'e anlattılar.

Direnişleri kırılan Coşkunöz işçileri, ağlayarak fabrikaya girdi. Sonu iyi bitmese de bu altı günde çok şey öğrendiklerini söyleyen Coşkunöz işçileri, direnişin kırılmasına neden olan hataları “diğer fabrikalara ders olsun” diyerek, Evrensel gazetesine anlattı.

Patronun “Çalışın” çağrısını reddettikten sonra, fabrika CEO’sunun işçi sözcüleriyle birlikte, direnişte daha geride duran, hatta karşı çıkan takım ve grup liderlerini görüşmeye çağırdığını anlatan işçiler, “İşte hata burada yapıldı. Bizim sözcülerimiz vardı. Grup ve takım liderlerinin görüşmeye katılmasına izin vermemeliydik. Sözcülerimiz de buna izin vermemeliydi. Ama deneyimsizlik bu hatanın önünü açtı. Çözülme de burada başladı” dedi. 

İşçiler görüşmeyle ilgili olarak temsilcilerden aldıkları bilgileri şöyle aktardı: “Fabrika CEO’su, istenen zammı veremeyeceğini, vermesi halinde fabrikanın kapanacağını söyleyerek “Bu şartlarda çalışmak isteyen elini deyince öğrendiğimiz kadarıyla grup ve takım liderlerinin hepsi elini kaldırmış. Bunun üzerine CEO ‘Herkes ekibini toplasın yarın iş başı yapsın’ demiş. Yani anlayacağınız direnişin en gerisinde olanlar birden karar verici hale geldi.” 

YALAN HABER BOMBARDIMANI

Toplantının bitiminde sözcülere neden böyle bir duruma izin verdiklerini sorduklarını söyleyen işçiler, şöyle devam etti: “Niye bize sormadınız dedik ve CEO’nun gelip aşağıda bize konuşmasını istedik. Geldi ve anlattı. Sonra ortalık hareketlenmeye başladı. Grup ve takım liderleri yanlarında çalışan işçileri götürmeye çalıştı. Ama kimse bunu kabul etmedi. Ardından ‘şu kadar kişi direnişi bıraktı’ gibi yalan haberler yayılmaya başlandı.” Böylece kaotik bir ortamın oluştuğunu ifade eden işçiler, bu durumun bir süre sonra toparlandığını ve direniş kararı alındığını ancak grup ve takım liderlerinin bir süre sonra direnişi bölmeyi başardığını söyledi. İşçiler, bölünmenin hemen ardından direnişi bırakan işçi sayısının hızla arttığını ve böylece direnişin kırıldığını kaydetti. 

Bir başka yanlışın ise direnişi dışarıya ve haberlerini yapan basın ve medya kuruluşlarına kapatmak olduğunu belirten işçiler, “Böylece direniş gelecek destek ve dayanışmaya kapatılmış olundu” dedi. 

İçeri girmek zorunda olsalar da mücadelenin bitmediğini dile getiren bir işçi, “Şimdi işten atmalar gündeme gelecek. Biz birbirimize bir söz vermiştik. Kimsenin işten atılmasına izin vermeyeceğiz diye. Tamam içeri girmiş olabiliriz ama bu sözümüze sadık kalmalı ve kimsenin işten atılmaması için birliğimizi yeniden kurmalıyız” diye konuştu.

(Bursa/Evrensel)

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/113294/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0