Görüş Bildir
Haberler
Dink Davası Yeniden Görülemiyor!

Dink Davası Yeniden Görülemiyor!

yelda kahveci
18.04.2014 - 17:17 Son Güncelleme: 18.04.2014 - 19:09

FOTOĞRAF: BERGE ARABIAN

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hrant Dink cinayeti davası, Yargıtay’ın verdiği bozma kararının üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bir türlü yeniden görülemiyor. Davaya bakan yeni mahkeme de Yargıtay’ın bozma kararı ile ilgili karar vermedi. Dava, hakkında yakalama kararı bulunan tutuksuz sanık Ahmet İskender’in yakalanmasını bekliyor.

Hrant Dink cinayeti davası, Yargıtay’ın verdiği bozma kararının üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bir türlü yeniden görülemiyor. Davaya bakan yeni mahkeme de Yargıtay’ın bozma kararı ile ilgili karar vermedi. Dava, hakkında yakalama kararı bulunan tutuksuz sanık Ahmet İskender’in yakalanmasını bekliyor.

Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasının ardından Dink davası yeni mahkemesi olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Sanıkların hiçbirinin katılmadığı duruşmaya Dink Ailesi avukatlarının yanı sıra Osman Hayal ve Yasin Hayal’in avukatı Fatma Aygören katıldı.

Duruşmada söz alan Dink Ailesi avukatlarından Bahri Belen, mahkemenin yakalanmayan sanık Ahmet İskender’in dosyasını ayırarak Yargıtay’ın verdiği bozma kararına uyulması yönünde karar vermesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Yargıtay’ın verdiği bozma kararına ilişkin karar verebilmek için sanıkların tamamının beyanının alınması gerektiğini belirterek Ahmet İskender hakkında verilen yakalama kararınını sürdürülmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 17 Temmuz tarihine erteledi.

Ali Öz dosyası yeniden Trabzon’a

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin Jandarma Alay Komutanı olan Ali Öz’ün de yargılandığı dosyanın İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana dava ile birliştirlmesini istemişti. Bugün görülen duruşmada Dink Ailesi avukatları iki dosyanın birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul’daki mahkeme Yargıtay’ın bozma kararına uyulup uyulmayacağına karar vermediği gerekçesiye Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin birleştirme talebini reddetti.

Dink Ailesi avukatları ayrıca mahkemeden tutuklu sanıkların duruşmada hazır edilmeleri veya görüntülü sistem ile katılmaları gerektiği yönünde karar verilmesini istedi. Mahkeme avukatların bu talebini de reddetti.

HABER: UYGAR GÜLTEKİN | AGOS

Kaynak: http://www.agos.com.tr/haber.php?seo=...

Hrant Dink Davasında 'Yargıtay Kararı' Krizi! 'Dosyalar Ayrılabilir!'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 18 sanığın yargılandığı davaya bugün yeni mahkemesi İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yaklaşık 1 senedir süren dava sanık Ahmet İskender'in yakalanmasını bekliyor.

Bugün gerçekleşen duruşmada mahkeme heyeti Dink ailesi avukatı Bahri Belen'in mahkemenin yakalanmayan sanık Ahmet İskender’in dosyasını ayırarak Yargıtay’ın verdiği bozma kararına uyulması yönünde karar vermesini talep etti. Ancak mahkeme bu talebi ret etti.

Öte yandan mahkeme Dink ailesi avukatlarının, Trabzon'daki dönemin Jandarma Alay Komutanı olan Ali Öz’ün de yargılandığı dosyanın İstanbul'da görülen ana davayla birleşmesi yönündeki talebini ve tutuklu sanıkların duruşmada hazır bulunmalarını veya video konferas yöntemiyle katılmaları taleplerini ret etti.

'DOSYALAR AYRILABİLİR'

Dink ailesi avukatı Bayram Bahri Belen, bugün ki duruşmayı Medyatava'ya değerlendirdi.

Belen, mahkemeninin Yargıtay'ın bozma kararına uyup uymama yönünde bir karar vermemesi nedeniyle davanın yürümediğini belirterek şöyle konuştu:

'Mahkeme bugün hem Yargıtay kararıyla ilgili talebimizi, hem Trabzon'daki davasının buradaki ana davayla birleştirilmesi taleplerimizi ret etti. Bu ret kararları şimdilik önemli değil. Mahkeme esas olarak bugün Yargıtay'ın bozma kararına uyup uymama konusunda bir karar vermedi. Çünkü sanık Ahmet İskender halen yakalanmadı. Bu nedenle mahkeme öncelikle hakkında yakalama kararı bulunan bulunan sanık Ahmet İskender'in yakalanmasına karar verdi. Mahkemenin Yargıtay'ın kararına uyup uymama yönünde karar alaması için Ahmet İskender'in yakalanması gerekiyor.'

Bahri Belen, sanığın yakalanmadığı takdirde bir sonra ki duruşmada ne olacak sorumuza, ' O zaman dosyalar ayrılabilir' diyerek yanıtladı.

Ahmet İskender'in yakalanma kararının sürdürülmesine ve yakalanmasının çabuklaştırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına da karar veren mahkeme heyeti Hrant Dink cinayeti davası 17 Temmuz tarihine erteledi.

Eylem YILMAZ / Medyatava

---

Kaynak: http://www.medyatava.com/haber/hrant-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0