Görüş Bildir
Haberler
Dink Davası: 'Cerrah Belge İmha Etmemi İstedi'

Dink Davası: 'Cerrah Belge İmha Etmemi İstedi'

Dink davasında söz alan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek, cinayetten sonra İstanbul Emniyeti eski Müdürü Celalettin Cerrah’ın kendisini arayarak belge imha etmesini istediğini iddia etti. Cerrah iddiayı yalanladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dink cinayeti davasının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmasında ikinci gün sona erdi.  

İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ahmet İlhan Güler’in çapraz sorgusu devam ederken Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı ve tutuklu sanık Ramazan Akyürek söz aldı. Akyürek, Celalettin Cerrah’la ilgili önemli bir iddia ortaya attı. 

‘İstanbul’a gönderilen belgenin imhasını istedi’

Agos'un aktardığına göre Akyürek şunları söyledi:

“Cinayetten sonra Erhan Tuncel’in ifadesi alındıktan sonra, dönemin İçişleri Bakanı’nın zorlamasıyla İstanbul’a gittim. İstanbul’a gitmeden önce, İstanbul İstihbarat Şubesinin dahili telefonundan Celallettin Cerrah beni aradı. Benden, 17 Şubat 2006’da Trabzon’dan İstanbul’a gönderilen, Dink’e yönelik ses getirici eylem yapılacağı belirtilen belgeyi imha etmemi istedi. Ben ertesi gün İstanbul’a gittim. Cerrah’ın yanında Ahmet İlhan Güler, Aydın Türkeli ve Selim Kutkan vardı. Böyle bir şeyi yapmamın mümkün olamayacağını yüzüne de söyledim.”

Ahmet İlhan Güler ise böyle bir konuşmaya şahit olmadığını söyledi.

‘Akli dengesi bozulmuş olabilir’

Akyürek’in sözleri üzerine söz alan Celalettin Cerrah, “ 45 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle bir suçlamayla karşı karşıyayım. Böyle bir şey istemedim. Bu belgenin imha edilmesi benim değil Akyürek’in ve Trabzon’un işine gelir. Böyle bir şey söylemem mümkün değil. O kadar aptalım ki üç kişinin arasında böyle bir şey söyleyeyim. Kendisi bana bağlı değildir. Daire Başkanı olması dolayısıyla sık sık İçişleri Bakanı’nın hatta yerine göre Başbakan’ın dahi çağırıp bilgi aldığı bir kişidir. Akyürek uzun süredir cezaevinde. Psikolojisi bozulmuş olabilir. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” diye konuştu. 

Cerrah, Akyürek’le ilgili Adli Tıp’tan akli dengesi yerinde mi diye rapor alınmasını talep ediyorum dedi. 

Duruşma Perşembe günü dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un savunmasıyla devam edecek. Cuma günü de Celalettin Cerrah savunma yapacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın