Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Tüm Dünyada Yaygın Olan Ölü Popo Sendromuna Siz de Sahip Olabilirsiniz!

Dikkat! Tüm Dünyada Yaygın Olan Ölü Popo Sendromuna Siz de Sahip Olabilirsiniz!

Sheida
21.05.2018 - 14:41 Son Güncelleme: 07.10.2021 - 16:03

Poponuz ölmüş olabilir. Şaka değil, “gluteal amnesia” bir diğer adıyla “ölü popo sendromu”, sayısız insanı etkileyen gerçek bir hastalık! Peki 'ölü popo sendromu' nedir, neler sebep olur ve ne yapmamız gerekir? Bu içerikte bütün sorularınıza cevap vereceğiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kulağa komik gelse de poponuz ölü olabilir. Belki de şimdiye kadar böyle bir hastalığa sahip olduğunuzu bile bilmiyordunuz, şaşırtıcı değil mi?

Hareketsiz bir yaşam obezite, kalp hastalıkları, diyabet ve daha birçok hastalığa neden olabiliyor. Ama bu yaşam tarzının sebep olduğu bir hastalık daha var: ölü popo sendromu!

Ölü popo sendromu denmesinin sebebi ise popomuzda yer alan kasların çalışmayı unutması ve işlevsiz hale gelmeye başlaması.

Tıpkı vücudumuzdaki diğer kaslar gibi, popomuzdaki kasları da düzenli olarak çalıştırmamız gerekiyor ki işlerini yapmayı bırakmasınlar.

Bu sendroma yakalandığımızı nasıl anlarız?

Ayağa kalkın ve ileri doğru bir adım atın. Eğer leğen kemiğiniz, bacağınızı attığınız yöne doğru kayıyorsa ölü popo sendromuna yakalanmış olabilirsiniz.

Özellikle masa başı işlerde çalışanlar ve bütün gün oturarak çalışanlar, hareket etmedikleri için risk grubunda görülüyor.

Aslında popodaki kaslar vücuttaki en önemli kas gruplarından birisi. Ama çoğu insan buna aldırmıyor ve egzersize önem vermiyor…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ohio Eyalet Üniversitesi’nden fizik tedavi uzmanı, Chris Kolba bu konuyla ilgili şunları söylüyor: “Uzunca bir süre oturduğunuzda, poponuzda yer alan fleksör kaslar kısalıyor ve gerginleşiyor, bu da popo kaslarının çalışmamaya başlamasına sebep oluyor.”

Sadece iş hayatında değil; otobüste, trende ya da arabada saatlerce oturuyor olmak da sendromu tetikliyor.

Peki popomuzun ölmemesi için ne yapmalıyız?

Gün içerisinde, sandalyenizde oturmaya sık sık ara verin. Ayağa kalkın ve küçük turlar atın ya da masanızda biraz esnemeye çalışın.

Bunların yanında bu sendromu engellemek için yapabileceğiniz en yararlı şey günlük rutininizi değiştirmeye çalışmak.

Yani ne yaparsanız yapın tekrarlanan hareketlerden ve aktivitelerden uzak durmaya çalışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısacası; egzersizlerinizi çoğaltmaya çalışın, popo kaslarınızı çalıştırın, hiçbirini yapamıyorsanız hareketsiz oturma sürenizi kısaltmaya çalışın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
67
51
44
15
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Bizde olmaz öyle şey. Pahalılık yüzünden 24 saat kıçımızı kasıyoruz. Arasına ceviz koy çat diye kırarız. Sen bizi ne sandın.