Görüş Bildir
Haberler
BEDAŞ O Paraları İade Edecek...

BEDAŞ O Paraları İade Edecek...

Onedio Medya
28.03.2014 - 09:56 Son Güncelleme: 28.03.2014 - 14:25

BEDAŞ O Paraları İade Edecek...

Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ), 161 bin aboneden haksız yere ‘sayaç bakımı ve sökme-takma bedeli’ adı altında tahsil edilen 21-22 TL’yi nisan ayının sonuna kadar iade edecek.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, HABERTÜRK’ün gündeme getirdiği ‘sayaç bakım bedeli’ kapsamında tahsil edilen paralarla ilgili yaptığı açıklamada, “Özelleşmeden önce damga ayar süresi dolan ve sayaçları değiştirilen 161 bin müşteriden tahsil edilen sayaç bedeli ve sökme takma bedeli, 17 Mart 2014 tarihi itibarılya müşterilerimizin faturalarından düşürülmek sureti ile iade işlemlerine başlandı” dedi. Atalay, abonelere fatura üzerinden iade edilecek tutara ilişkin olarak da “21-22 TL düzeyinde bir para faturalardan düşülecek” bilgisini paylaştı. İadelere ilişkin işlemin nisan ayının sonuna kadar tamamlanacağını belirten Atalay, “Nisan 2014 dönemi içerisinde bu durumdaki tüm müşterilerimizin iade işlemleri tamamlanmış olacaktır” diye konuştu. Atalay, bu konuda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na da (EPDK) gerekli bilgilerin verildiğini açıkladı.

FATURANIN GEÇ OKUNMASI

Atalay, BEDAŞ’ın sorumlu olduğu bölgelerde faturaların geç okunduğu yönündeki eleştirilerin anımsatılması üzerine, daha önce ağustos ayında okuma süresiyle ilgili bir sorun yaşandığını, bu anlamda artık herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Arızalar ve arızalara müdahaleyle ilgili olarak da Atalay, “Şu anda EPDK’nın öngördüğü kalite ve standartların üzerindeyiz. Bölgemizde, geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında elektrik kesintilerinin en az düzeyde olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

‘YATIRIMLA KESİNTİLER BİTECEK’

Atalay, BEDAŞ olarak 2014 yılında 160 milyon TL yatırım yapacaklarını belirterek, “Bu yatırımların tamamlanmasıyla bölgemizde kesintiler yok denecek seviyeye gelecek” diye konuştu. İstanbul’un değişik bölgelerinde müşteri hizmetleri birimlerini devreye koyduklarını anlatan Atalay, “Abonelerimize daha kaliteli hizmet vermek için bu birimleri açıyoruz. Özel sektör olarak şu anda hizmetlerimizin geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde iyi olduğunu belirtmek isterim” dedi.

4.3 milyon abonesi var

İstanbul’un Avrupa yakasında 4.3 milyon aboneye hizmet veren BEDAŞ, yılda 25 milyar kilovat-saat elektrik satıyor.

Muhalif Gazete

Kaynak: http://www.muhalifgazete.com/haber/95...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0