Görüş Bildir
Haberler
Dijital Karne Alma: E-Okul VBS’ye Nasıl Giriş Yapılır? E- Karne Nasıl Görüntülenir?

Dijital Karne Alma: E-Okul VBS’ye Nasıl Giriş Yapılır? E- Karne Nasıl Görüntülenir?

Milyonlarca öğrenci bugün karne alıyor. Karnelerini okuldan alamayan öğrenciler 'Online karne alınır mı? Dijital karne nasıl alınır?' diye araştırıyor. Bu yüzden öğrenciler ve veliler e-Okul VBS ile sorularına cevap arıyor. E- Okul VBS, Milli Eğitim Bakanlığı’n yani MEB’e bağlı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin dönem içi durumlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı bir sistemdir. Bu sistem sayesinde içinde öğrencilerin sınav notu, devamsızlık ve e-karne  gibi birçok veriye ulaşmak mümkündür. Peki, E-Okul VBS’ye nasıl giriş yapılır? Öğrencilerin okullara gitmeden dijital karne alması mümkün mü? Dijital karne nasıl alınır?  İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pandemi döneminde hem online hem de yüz yüze eğitim yapan öğrenciler bugün karne alma heyecanını yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl karne heyecanını e-Okul sistemi üzerinden dijital karne olarak yaşamışlardı. Şimdi ise artan vakalar yüzünden çocuklarını okula göndermek istemeyen endişeli veliler yine bu sistem ile dijital karne almak istiyor. E-Okul VBS’ye nasıl giriş yapılır? Dijital karne nasıl alınır?

E-Okul Dijital Karne Görüntüleme

E-Okul Dijital Karne Görüntüleme

Öğretmenler sınav sonuçlarını sisteme girdikten sonra, öğrenci ve veliler de e-Okul VBS sistemi üzerinden öğrencilerin bilgileri ile giriş yaparak sistemdeki notları görüntüleyebilecekler.

Giriş yaptıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan 'e-Karne' alanına tıklayın. Pop-Up iznini verdikten sonra açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

DİJİTAL KARNE GÖRÜNTÜLEME EKRANI

E-Okul VBS’ye Nasıl Giriş Yapılır?

E-Okul VBS’ye Nasıl Giriş Yapılır?

Veli bilgilendirme sistemi ve yönetim sistemi olarak iki farklı girişi vardır.

  • E-Okul sistemine giriş yapmak için öncelikle e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi adresine giriş yapmalısınız.

  • E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza çıkacak sayfada, ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlayınız.

  • Sonra öğrencinin T.C. kimlik numarasını giriniz.

  • Son olarak da öğrencinin okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklayınız.

  • Daha sonra karşınıza çıkan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı kimlik bilgilerine girerek veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz.

  • E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili durum bilgilerini, okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

E OKUL VBS GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın