Görüş Bildir
Haberler
Diego Ribas Kimdir?

Diego Ribas Kimdir?

Meraklı Penguen
18.05.2014 - 23:10 Son Güncelleme: 19.05.2014 - 11:04

Diego Ribas Kimdir?

Uzun adı Diego Ribas da Cunha olan Brezilya’lı futbolcu 28 Şubat 1985 doğumludur. Henüz 6 yaşında yken üstün futbol yetenekleriyle futbol otoritelerinin dikkatini çeken Ribas, 12 yaşında Santos takımı ile sözleşme imzalamıştır. Santos’ta forma giydiği sene Elano, Alex ve Robinho gibi yıldızlarla forma giyerek Santos takımının şampiyon olmasında büyük rol oynamıştır.

Santos macerasına 2004 yılında Porto ‘ya transfer olarak son veren Diego Ribas , 30 maçta attığı 2 gol ile Porto’da beklenileni verememiş ertesi sezonda bu takımda yeteri kadar forma şansı bulamayınca Werder Bremen ‘in yolunu tutarak Alman temsilcisine transfer olmuştur.

2006 yılında 3 yıllık imza attığı Werder Bremen’de kendisinden beklenen patlamayı gerekleştiren Diego Ribas , oynadığı futbol ile Bundesliga’da Ağustos ayının futbolcusu seçilmiştir. Ribas’ın başarıları sadece bununla da sınırlı kalmamıştır. Werder Bremen ile Aachen arasında oynanan karşılaşmada 62.5 metreden attığı çılgın gol Alman Ligi’nde yılın golü seçilmiştir.

Diego Ribas’ın 62.5 Metreden Attığı Gol

Gösterdiği üstün performans ile Werder Bremen’den İtalyan temsilcisi Juventus ‘a transfer olan Diego Ribas 24.5 Milyon Euro bonservis ücreti karşılığında kendisini Juventus takımının futbolcusu yapan 5 yıllık sözleşmeyi imzalamıştır. Juventus’ta başarılı bir performans sergiledikten sonra rotayı yine Bundesliga’ya çeviren Diego Ribas, Alman temsilcilerinden Wolfsburg ‘a 15.5 Milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuş ve futbol hayatına 1 yıl burada devam ederken ertesi yıl, İspanyol ekibi Atletico Madrid ‘e 1 yıllığına kiralanmıştır.

Diego Ribas Atletico Madrid’de ortaya koyduğu futbol ile taraftarın alkışını toplamış, Atletico Madrid’in kupayı kaldırmasında büyük pay sahibi olmuştur.

Diego Ribas Golleri

Transfer döneminde ismi Beşiktaş ile anılan Diego Ribas , geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe tarafından kapa bildirildi. Fenerbahçe tarafından Kap’a bildirilen açıklamada oyuncu ile görüşmelere başlandığı açıklandı. Oyuncunun ilerleyen günlerde yeni takımının belli olması bekleniyor.

Diego Ribas Fotoğrafları

Kaynak: http://www.meraklipenguen.com/diego-r...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın