Görüş Bildir
Haberler
DHKP-C Örgütünü Kim Canlandırdı?

DHKP-C Örgütünü Kim Canlandırdı?

03.02.2013 - 10:53

Dhkp-C Örgütünü Kim Canlandırdı?

Emniyet raporlarına göre üst üste ağır darbeler yiyen DHKP-C örgütü bitme noktasındaydı. Ancak son altı ay içerisinde yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Adeta bir yerlerden düğmeye basılmış gibi bir anda uyuyan hücreler uyandırıldı. 3 polis memuru şehit edildi. Sarıyer'deki saldırı girişimi ise polis tarafından püskürtüldü.

POLİS OPERASYONLARINA YAYGARAYI KOPARTTILAR

Saldırılar üzerine örgüt bir kez daha mercek altına alındı. 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul merkezli 7 ilde operasyon yapıldı. Polis tam 11 çelik kapıyı kırarak örgütün İstanbul'daki kozmik odasına ulaştı. Ele geçirilen deliller bütün Türkiye'ye dehşete düşürdü. Suikast planları, karakol saldırıları için yapılan keşif çalışmaları kozmik odadan çıktı. Hedefler arasında asker ve polis merkezlerinin yanı sıra yabancı misyon temsilcilikleri de bulunuyordu.

85 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında avukatlar da vardı. İşte tam bu aşamada yaygara kopartıldı. Yurt içi ve yurt dışından eş zamanlı tepkiler geldi. Operasyon karşıtı açıklama yapanların başını CHP'li vekiller çekti. Ergenekon Davası'nda yargılanan İlhan Cihaner ile Hüseyin Aygün DHKP-C'lilere sahip çıktı.

CHP'li vekillere cevapsa İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'dan geldi. Yapılan yazılı açıklamadaki bir detay örgütün yurt dışı bağlantılarını gün yüzüne çıkardı:

''HALKIN HUKUK BÜROSU'NDA VE AYNI SAATLERDE DİĞER İKİ YERDE YAPILAN ARAMALARDA YURTDIŞI İLE GİZLİCE HABERLEŞMEYİ SAĞLAYAN VE GERİDE BİLGİ BIRAKMAYAN HABERLEŞME DÜZENEKLERİ BULUNMUŞTUR.''

ÖRGÜT ÜYESİ ELÇİLİĞİ VURDU

Canlı bomba Ecevit Şanlı da DHKP-C üyesiydi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Harbiye Orduevi'ne düzenlenen saldırı sebebiyle 1997'de tutuklandı. 2002'de 6 aylığına tahliye edildi. O günden sonra sırra kadem bastı.

Hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Emniyet istihbarat yabancı misyonları ve kamu kurumlarını muhtemel bir saldırıya karşı uyardı. Terörist Şanlı'nın Ankara'da kendini patlatması terör örgütünün kanlı yüzünü gözler önüne serdi.

Kaynak: Samanyoluhaber.com

Kaynak: http://haber.rotahaber.com/dhkpc-orgu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0