Görüş Bildir
Haberler
Devlet Korumasına Almadı, Ailesi İnanmadı: 14’ünde Anne Olacak Bir Çocuğun Utanç Veren Hikâyesi

etiket Devlet Korumasına Almadı, Ailesi İnanmadı: 14’ünde Anne Olacak Bir Çocuğun Utanç Veren Hikâyesi

FreiGeist
21.03.2017 - 10:57 Son Güncelleme: 21.03.2017 - 14:24

İzmir, Kiraz’da iki yıl önce amcasının cinsel istismarına uğradığını söyleyerek jandarmaya sığınan çocuk, devlet korumasına alınmayıp ailesine geri teslim edildi.  Çocuğun farklı şahısların da cinsel saldırısına maruz kaldığı aktarılıyor. 

Küçük kız 8 aylık hamile ve  yasal kürtaj süresi dolduğu için anne olacak...

Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın haberine göre Küçük M.A. için dramın miladı, 2015 yılı. 12 yaşındaki bir kız çocuğu, aynı evde yaşadığı amcasını jandarmaya ihbar etti ve cinsel istismara uğradığını anlattı.

‘Çocuğa nitelikli cinsel istismar’ iddiasıyla tutuklanan amca, üç ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘Çocuğa nitelikli cinsel istismar’ iddiasıyla tutuklanan amca, üç ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Amcasının yaptıklarını savcıya anlatan küçük kız, üç ay sonraki duruşmada ifadesini değiştirdi. Tutuklanan amca da böylece salıverildi.

Mahkeme, küçük kızı devlet korumasına değil, babasına teslim ettiği için, M.A., amcasıyla aynı evde yaşamaya mahkûmdu.

Mahkeme, küçük kızı devlet korumasına değil, babasına teslim ettiği için, M.A., amcasıyla aynı evde yaşamaya mahkûmdu.

M.A., anne sevgisini hiç tatmamış. Onu 15 Aralık 2003’te dünyaya getiren annesi Hediye, kızı bir buçuk yaşındayken evi terk etmiş. Onu, evlerinin yanı başındaki süt kooperatifinde çalışan babası Ali ile babaannesi Fatma A. büyütmüş.

M.A., anne sevgisini hiç tatmamış.  Onu 15 Aralık 2003’te dünyaya getiren annesi Hediye, kızı bir buçuk yaşındayken evi terk etmiş. Onu, evlerinin yanı başındaki süt kooperatifinde çalışan babası Ali ile babaannesi Fatma A. büyütmüş.

Fotoğraf: Hürriyet

Örencik Köyü'ndeki evlerinin bahçesinde soruları yanıtlayan babaanne “Babası döver diye anlatamamış kimseye. Şimdi kim bakacak bana? Çocuğu doğurunca bıraksın, eve gelsin' diyor. 

Tutuksuz yargılanan amcası Mehmet A. ise “Yok öyle bir şey. Bana çok kızmıştı, intikam için şikâyet etti” açıklamasında bulunuyor. 

Baba  Ali A. ise kızını İzmir Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna bıraktığını anlatıyor:

“Beni annesi bildi kızım. Dersleri iyiydi. Çocuk doğunca bırakıp gelsin. Ellerimle okuluna götüreceğim.” 

Ali A., kardeşiyle ilgili devam eden istismar davasında kızına hiç inanmadığını, çocukluk edip şikâyetçi olduğunu, sonra vazgeçtiğini de ekliyor.

Habere göre M.A. "dedikoduların okulda da yayılması üzerine" orta ikinci sınıfta okulu bıraktı.

Habere göre M.A.  "dedikoduların okulda da yayılması üzerine" orta ikinci sınıfta okulu bıraktı.

14 Mart’ta, karnındaki ağrıların şiddetlenmesi üzerine babasıyla devlet hastanesine giden çocuğun 32 haftalık hamile olduğu belirlendi. Hastane yetkililerinin haber vermesiyle jandarma ve savcılık harekete geçti. 

Küçük kızın başka şahıslar tarafından da cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Adını verdiği Y.K. aynı gün tutuklandı. 17 Mart günü ise verdiği bir başka isim S.O. gözaltına alındı. 

Ama küçük kız, yine devlet korumasına verilmedi. Çocuk, babasına teslim edilerek evine gönderildi.

Muhtarın her şey olup bittikten sonra haber verdiğini belirten Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar nasıl devreye girdiğini Hürriyet'ten Gülden Aydın'a şöyle anlatıyor:

Muhtarın her şey olup bittikten sonra haber verdiğini belirten Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar nasıl devreye girdiğini Hürriyet'ten Gülden Aydın'a şöyle anlatıyor:

Fotoğraf: Hürriyet

“M.A.’nın babaya teslim edildiğini öğrendiğimde sinir krizi geçirdim, yıktım ortalığı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nü aradım. Devreye girdim, babadan alındı. Şimdi Çocuk Evi’nde. Çok gerginim. Köylerdeki eğitim programını yoğunlaştırdığım halde olaylar süreklilik arz ediyor. '

Küçük kız, şimdi bakanlığa ait bir çocuk evinde 'anne olmak için' gün sayıyor.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marbling

Bir hastalık çıksa mesela zamanında milyonlarca insanı öldüren veba,tifo, dizanteri gibi.. Ancak bu hastalıktan sadece ; pedofililer, tecavüzcüler, katiller,... Devamını Gör

Aile ve Kadından sorumlu devlet bakanımız nerelerde Hollanda ya gideceğine biraz bu durumlarla ilgilense kadın haklarını savunurken mağdur kadınlara yardım e... Devamını Gör

Tayfa2

Yanlış hatırlamıyorsam aile bakanı ensar vakfını aklamak için "bikerecik oldu diye derneğimizi kapatalım evlatlarımızı yakalım" demişti şimdi bu kadın hala a... Devamını Gör

Metin Altun

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ne işe yarar ?

Nick Fury

bakar.