Görüş Bildir
Haberler
Devlet Bahçeli:'Koreli ile Çinliyi Ayırt Edecek Özellik Nedir?'

Devlet Bahçeli:'Koreli ile Çinliyi Ayırt Edecek Özellik Nedir?'

FreiGeist
08.07.2015 - 11:49

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a koalisyon ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Koalisyon için 3 şartlarının olduğunu belirten Bahçeli en ideal koalisyonun AK Parti ve CHP'nin olacağını belirtti. Bahçeli, Çin lokantalarına ve 'çekik gözlü' turistlere fiili saldırılara dönüşen gösteriler için, 'Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli'nin Ahmet Hakan'a yaptığı açıklamalardan bazı bölümler şöyle:

Ahmet Davutoğlu partinize geldiğinde ne söyleyeceksiniz?

DEVLET BAHÇELİ: Bu zamana kadar ne söylediysek aynısını söyleyeceğiz. Diyeceğiz ki: Çözüm süreci bir çözülme sürecidir ve hemen bitirilmelidir. 17/25 Aralık'ın üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Recep Tayyip Erdoğan Saray'dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmelidir.

Yani koalisyon şartlarınızı tekrarlayacaksınız?

DEVLET BAHÇELİ: Evet... Bunları söyleyeceğiz. Her şeyi söyleyeceğiz.

Başka ne diyeceksiniz?

DEVLET BAHÇELİ: Sizinle 'çözüm süreci' konusunda hiçbir birlikteliğimiz yok diyeceğiz. Ayrıca 17/25 Aralık konusu var diyeceğiz. Saray'dan Çankaya'ya taşınma konusu var diyeceğiz. Bunların haricinde çok konu var diyeceğiz. Ardından da ekleyeceğiz: Beraber koalisyon kurup birbirimizi aldatmanın gereği yok diyeceğiz. Koalisyon kurup birbirimizi karakol amiri gibi takip ettirmenin gereği yok diyeceğiz. Bu bakanlığı bu parti kontrol edecek, şu bakanlığı şu parti kontrol edecek... Böyle şey olabilir mi?

Bu sözlerinizle Ahmet Davutoğlu'na kapıyı kapatmış olacaksınız. Kendisine başka bir yol önerecek misiniz?

DEVLET BAHÇELİ: Elbette... Türkiye'yi düşünerek kendisine bir yol önereceğiz.

Hangi yol bu?

DEVLET BAHÇELİ: Bugün Türkiye'de kutuplaşma var. Recep Tayyip Erdoğan, kendi partisine taban bulabilmek için Türkiye'yi ciddi manada kutuplaştırmış, cepheleştirmiştir. Bugün Türkiye'nin en önemli meselesi bu sosyal yarılmadır. Bu ayrışma, tam manasıyla bir felakete dönüşmüştür. Yeniden kaynaşmanın sağlanması, nesiller alacaktır.

O denli büyük mü sorun? Kutuplaşma sorunu bu denli yükselmiş midir?

DEVLET BAHÇELİ: Tabii efendim. Bugün çok kişi birbiriyle alışveriş yapmıyor. Aynı yolda karşılaşanlar, kaldırım değiştiriyor. Herhangi bir gerginlik, herhangi bir çatışma olmasın diye insanlar karşı karşıya gelmek istemiyor.

Davutoğlu'na bunları anlatacaksınız, ardından da ne diyeceksiniz?

DEVLET BAHÇELİ: Bu sorunları anlatacağız, ardından da tek başına iktidar olmadığına göre bu sorunları çözecek bir koalisyon kurulmalı diyeceğiz. Bunun için de en geçerli model AK Parti/CHP modelidir. 

Bu modeli hayata geçirin diyeceğiz. Biz seçim gecesi söyledik: Bize 

düşen ana muhalefettir. Böyle bir koalisyon modeli ortaya çıkarsa... Biz Türkiye'nin yararına olan uygulamaları destekleriz, yararına olmayan uygulamalara da muhalefet ederiz. Yapıcı bir muhalefet oluruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BAHÇELİNİN ÜÇ ŞARTI

BİRİNCİ ŞART: Çözüm süreci adı verilen 'çözülme süreci' derhal son bulmalıdır.

İKİNCİ ŞART: 17/25 Aralık yolsuzluk dosyaları açılmalı, sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır. 

ÜÇÜNCÜ ŞART: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'ı terk etmeli ve Çankaya fanusuna girmelidir.

Sultanahmet'te Çinli diye Koreli turistlere karşı darp iddialarını da yanıtlayan Bahçeli, Ahmet Hakan'ın sorularına şöyle yanıt verdi:

Çin'in Uygur Türklerine baskısı ülkücüler tarafından protesto ediliyor.

DEVLET BAHÇELİ: Bizim ülkücü gençliğimiz Çin'deki zulme karşı hassastır. Demokratik haklarını kullanabilmeleri gerekir. Bu sorunu kamuoyuna mal etmek, uluslararası arenaya doğru yönlendirmek açısından bu eylemler faydalıdır.

Ama Çin lokantalarına saldırılar oldu. Bunlar çok eleştirildi?

DEVLET BAHÇELİ: Bu tür eylemleri başka amaçlara taşıyan provokasyon olayları çok yaygındır. Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki-üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay.

Çinli ile Koreliyi ayırt edememe durumu da oldu. Sultanahmet'te Çinli diye Koreli turistleri kovalayanlar oldu.

DEVLET BAHÇELİ: Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz... Baktı ki ikisi de çekik göz... Fark eder mi efendim?

Yapmasalar daha iyi olmaz mı?

DEVLET BAHÇELİ: Ama oluyor efendim. Gidiyor cama taş atıyor, başka şey yapıyor.

Kaynak: Ahmet Hakan | Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0