Görüş Bildir
Haberler
Derbi Bu Kez River Plate'in

Derbi Bu Kez River Plate'in

Batuhan
31.03.2014 - 12:21

Derbi Bu Kez River Plate'in

Boca Juniors'ı 2-1 yenen River Plate deplasmanda 10 yıl sonra ilk kez galibiyet sevinci yaşadı.

'Superclasico' adı verilen derbide goller ikinci yarıda atıldı. River Plate 58'de Manuel Lanzini'nin golüyle öne geçti. 10 dakika sonra Boca Juniors'ın tecrübeli yıldızı Juan Ramon Riquelme serbest vuruştan beraberliği getiren golü kaydetti.

La Bombonera'daki maçın son dakikalarında ise sahneye Ramiro Funes Mori çıktı. Leonel Vangioni'nin cezalı olmasından dolayı formayı kapan savunma oyuncusu, bitime beş dakika kala River'ın ikinci golünü attı ve maçın sonucunu belirledi.

Eylül ayından beri ilk kez deplasmanda kazanan konuk ekip, lider Colon'a çok yaklaştı, farkı bire indirdi. River, Velez Sarsfield ve Estudiantes 17'şer puanda. Boca Juniors ise 12 puanla 12'nci sırada kaldı. Arjantin'de bu hafta Arsenal'e kaybeden lider Colon'un 18 puanı var.

Maçtan sonra gözler River Plateli isimlerdeydi. Avrupa'da Spartak Moskova ve Bordeaux maceraları yaşayan kaptan Fernando Cavenaghi, 'Bu statta kazanmak kolay olmadı' dedi. 31 yaşındaki forvet, River Plate bu statta son galibiyetini aldığında, 2004'te takımının tek golünü kaydetmişti.

River Teknik Direktörü Ramon Diaz ise 'Galibiyet tam zamanında geldi. Takım teknik olarak akıllıydı. Fernando Gago'yu da çok iyi tutmayı başardık' ifadesini kullandı.

River Plate'te eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez 72 dakika sahada kaldı.

Dünyanın en büyük derbileri arasında yer alan maçta hükümetin aldığı karar nedeniyle tribünlere sadece ev sahibi takımın taraftarları alındı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/der...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın