Görüş Bildir
Haberler
Derbi Başlamadan Sosyal Medyada Kanatlar Kapıştı: Quaresma mı, Lens mi?

Derbi Başlamadan Sosyal Medyada Kanatlar Kapıştı: Quaresma mı, Lens mi?

Enver K.
30.11.2016 - 16:32

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine günler kala iki taraftar arasında 'Lens mi yoksa Quaresma mı?' tartışması başladı. 

Sizce hangisi? Anketimize katılmayı unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jeremain Lens'i tanıyalım;

1. Jeremain Lens'i tanıyalım;

Sunderland takımından Fenerbahçe'ye kiralık gelen 29 yaşındaki Hollandalı millî futbolcusu dayanıklılığı ve hızıyla çok yönlü bir oyun sergilemekte.

2. Profesyonel kariyerine Alkmaar'da başladı.

2. Profesyonel kariyerine Alkmaar'da başladı.

Lens, futbola Ajax altyapısında başlasa da daha sonra AZ Alkmaar'ın alt yaş takımlarında forma giymeye başladı Lens, ilk profesyonel sözleşmesini Alkmaar takımı ile imzaladı. 2007-08 sezonunda NEC Nijmegen'de kiralık oynayan Lens, bir sezon sonra geri dönerek AZ Alkmaar'la Eredivisie'de şampiyonluk yaşadı.

3. En başarılı dönemi PSV'de geçti;

3. En başarılı dönemi PSV'de geçti;

2010 tarihinde PSV'ye transfer olan Lens geldiği ilk günden beri göz doldurmayı başarmıştı. İlk sezonunda başarılı bir sezon geçiren Lens, PSV takımında oynadığı süre içinde her yönüyle takıma katkı sağladı. Lens, PSV ile çıktığı 138 maçta 43 gol atarak kariyerinin en iyi dönemi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Dinamo Kiev dönemi;

4. Dinamo Kiev dönemi;

2013 tarihinde Dinamo Kiev'e transfer olan Lens ilk sezonunda takımının Ukrayna Kupasını kazanmasında büyük katkısı oldu.

İkinci sezonunda ise 37 maçta 9 gol atan Lens yaptığı asistlerle de takımına katkı sağladı ve takımının Ukrayna Premier Ligi'ni ve Ukrayna Kupası'nı namağlup kazanmasında büyük katkı sağladı.

5. En kötü dönemi;

5. En kötü dönemi;

2015'te Premier Lig takımlarından Sunderland ile sözleşme imzalayan Lens istediği başarıya İngiltere'de ulaşamadı. 

Advocaat'ın Sunderland takımından ayrılmasının ardından yeni teknik direktörle anlaşamayan Lens ocak ayı transfer döneminde 'Premier League'e yedek kulübesinde oturmaya gelmedim' sözleriyle kulüpten ayrılmak istediğini dile getirdi ve Fenerbahçe'ye kiralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Quaresma'yı tanıyalım;

6. Quaresma'yı tanıyalım;

Quaresma'nın şahsına münhasır bir futbol anlayışı vardır. Kendisiyle özdeşleşmiş olan trivela ve robana hareketleri ile dünya futbol tarihinin en estetik hareketleri arasında gösterilmektedir. Ayağının dışıyla yaptığı orta ve şutlar rakip savunma ve kalecileri çaresiz halde bırakmakta.

Sporting Lizbon alt yapısında futbola başlayan Quaresma yeteneğiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve 17 yaşında A takım ile sahaya çıktı. Quaresma, C.Ronaldo'yu yedek bırakarak adından daha da fazla söz ettirmeye başladı.

Manchester United Menajeri Ferguson'un listesinde Ronaldo'dan önce Quaresma yer alsa da 2003 yılında M.United ile oynanan hazırlık maçında üstün bir performans sergileyen Ronaldo, Ferguson'un isteği üzerine M.United'ın yolunu tuttu. 

Ronaldo'nun ayrılışından sonra Quaresma ise İspanyol devi Barcelona'ya transfer oldu.

2005 yılında attığı yılın golü

7. Barcelona & Porto dönemi;

7. Barcelona & Porto dönemi;
7. Barcelona & Porto dönemi;

Barcelona'ya transfer olan Quaresma ilk sezonunda 21 kez forma giydi. Barcelona'da istediğini bulamayan dönemin teknik direktörü ile de anlaşamayan Quaresma “Rijkaard'ın olduğu yerde ben oynamam' demesinin ardından Porto'ya transfer oldu.

2004'te yeniden Portekiz'e dönen Quaresma, Porto'da kendini yeniden gösterdi ve muazzam performansı ile Avrupa kulüplerinin dikkatini yeniden çekti.

8. İnter kariyeri;

8. İnter kariyeri;

Porto'daki performansıyla yeniden dikkat çeken Quaresma 2008 yılında İnter'e transfer oldu. İtalya'da 'Portekiz'in Pele'si' sıfatıyla medyaya tanıtıldı.

Barcelona'da olduğu gibi İnter'de de işler yolunda gitmedi. Disiplinsiz tavırlarıyla takımda tutunamayan Quaresma anlaşamayarak İnter defterini kapattı. Yeni adresi kiralık olarak gittiği Chelsea oldu ama orda da tutunamadı.

Kiralık oynadığı Chelsea'den, İnter'e geri dönen Quaresma'ya Mourinho son bir şans vererek Figo'nun 7 numaralı formasını emanet etti. İşler yine istenildiği gibi gitmedi 4 maçta sahaya çıkabilen Quaresma İnter formasıyla sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi. İnter ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Beşiktaş dönemi;

9. Beşiktaş dönemi;

2010 tarihinde Beşiktaş'a transfer olan Quaresma ilk sezonunda 39 maçta 11 gol 16 asist ile başarılı bir sezon geçirdi.

Beşiktaş'ta üçüncü sezonunda Fikret Orman'ın göreve gelmesiyle 2012'de kadro dışı bırakıldı. Yönetimle karşılıklı olarak sözleşmesini feshetmiş 20 Aralık 2012 tarihinde eski asbaşkan Serdal Adalı'nın havaalanında kendisini uğurlamasıyla ülkesine dönmüştür. Quaresma, Beşiktaş'ta oynadığı süre içinde 73 maçta 18 gol 27 asist yapmıştır.

10. Yeniden Porto dönemi;

10. Yeniden Porto dönemi;

Yarım sezon futboldan uzak kalan ve kariyerinin çöküşünü yaşayan Quaresma 2014 tarihinde eski takımı Porto'ya geri döndü. Yeniden kendine gelen Quaresma performansıyla yeniden eski günlerine döndüğünün sinyallerini verdi.

İkinci sezonuna da iyi başlayan Quaresma, Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı ile dikkat çekti. Takıma gol yollarında katkı sağlayan Quaresma iki sezonda 20 gol ve 7 asist yaptı.

2015-2016 sezonu öncesi eski takımı Beşiktaş ile anlaşan Quaresma, Şenol Güneş'in vazgeçilmez isimlerinden biri oldu. Beşiktaş'ın şampiyonluğuna katkıda bulunan Quaresma, Beşiktaş'ta ilk şampiyonluğunu yaşadı. 

Kişisel başarıları;

  • Portekiz'de Yılın Futbolcusu (2): 2005, 2006

  • FİFA Avrupa'da Yılın Golü: 2005 

  • Portekiz'de Altın Top/Ligin En Değerli Futbolcusu Ödülü: 2007

  • Portekiz'de Primeira Liga Asist kralı: 2007 (17 asist)

  • Türkiye'de Türkiye Kupası'da En iyi Futbolcusu Ödülü: 2010

  • Futbol Tarihinin En İyi 10 Hareketi: 2013 (Ricardo Quaresma Trivela)

  • Top 15 Trivela Gol: 2015 (Ricardo Quaresma; dünya futbol tarihinde gelmiş geçmiş en güzel 6 adet trivela golü ile yer alıyor)

  • Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarında tüm zamanların en çok gol atan 3. futbolcusu. (11 gol)

  • UEFA Şampiyonlar Ligi haftanın futbolcusu ödülü (2): 2016

  • UEFA Şampiyonlar Ligi haftanın golü ödülü (1): 2016

Derin futbol programında yapılan Lens-Quaresma tartışması;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizce hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
27
23
21
11
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kevın De Bruyne

Şaka mı? Bu iki adamı nasıl kıyaslarsınız lan? Lensin küpünü alın + feneri ekleyin = Quaresma

Pasif Kullanıcı

Quaresma da 2 ay sonra kafayı yesin onla bunla kavga edip tekrardan bir porto seromonisi başlasın. Quar kadar istikrarsız bi topçu yok.

santii_smtshn

Quaresmanın olduğu yerde nani siren sesi lens göze takılan mercek olur nokta

Melih Ugur Oktar

lens diyen arkadaşlara gerçekten lens lazım amk :D