Görüş Bildir
Haberler
Der Spiegel ‘Erdoğan Devleti’ Kapağıyla Çıktı

Der Spiegel ‘Erdoğan Devleti’ Kapağıyla Çıktı

Onedio Medya
03.08.2014 - 13:26 Son Güncelleme: 04.08.2014 - 12:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya’da yayınlanan Der Spiegel dergisi, bugün üzerinde  Türk Bayrağı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu bir kapakla piyasaya çıktı. ‘Der Staat Erdoğan’ başlığının  ’Erdoğan devleti’  olarak Türkçesiyle de verildiği kapakta, yine Türkçe “Türkiye özgür kalacak mı?” sorusu yer alıyor. Dergide ayrıca Türkçe 16 özel sayfa bulunuyor.

Derginin Türkçesine de yer verilen özel bir dosya hazırlamasının nedeni, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri. Yazıda, “Yeni padişah: Başbakan Erdoğan demokratik reformlarla çıktı yola, ancak eski dönemin seçkinleriyle ve Gezi Parkı direnişçileriyle mücadelesinde hükümdara dönüştü. Şimdi kendisini cumhurbaşkanı seçtirmek niyetinde. Despot mu olacak bu dönemde?” deniliyor.

Erdoğan’ın Yozgat mitinginden izlenimlere yer veren dergi, çatılarda bekleyen keskin nişancılar, miting alanının üstünde daireler çizen polis helikopterlerinin güvenlik önlemleri altında meydanda toplananların bayrak salladığını, Yozgat’taki mitinge İstanbul , Ankara ve Karadeniz’den binlerce insan geldiğini aktarıyor ve şöyle yazıyor:

“Bu topluluk Başbakan’ı görmek için sıcağın altında saatler boyunca beklemişti. Hoparlörlerden duyulan seçim şarkısı ‘Milletin Adamı’na, kalabalık eşlik ediyordu. Başbakan sahneye geldiğinde başörtülü kadınlar ağlamaya başladı, sakallı adamlar ise dizlerinin üstüne çöktü. Erdoğan ellerini kaldırdı ve kalabalığa, ‘Hepimiz kardeş miyiz? Hepimiz Türkiye miyiz?’ diyerek seslendi. Kalabalık ise ‘Tayyip seninle ölmeye geldik’ sloganını atmaya başladı.”

Der Spiegel, Erdoğan’ın mitinglerinde yaşananların seçim kampanyası ile ifade edilemeyeceğini yazıyor. Dergi, ”Bu yüzden Erdoğan seçim kampanyasına ‘İstiklal Savaşı’ diyor! Ona oy verenler onun orduları ve şimdi onu cumhurbaşkanı yapacaklar” ifadelerine yer veriyor.

Zete

Kaynak: http://zete.com/der-spiegel-erdogan-d...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0