Görüş Bildir
Haberler
Depresyona İyi Gelen Bitkiler Ve Bitki Çayları

Depresyona İyi Gelen Bitkiler Ve Bitki Çayları

Ayhan Yavuz
10.10.2017 - 14:14

Depresyona İyi Gelen Bitkiler Ve Bitki Çayları

Depresyona İyi Gelen Bitkiler – İnanın şu hayatta hele ki şu zamanda insanın depresif olmaması elde değil. Zaman zaman hava değişimi iş stresi evdeki yaşanan en ufacık tartışma bile depresyona girmeye bir etken olabiliyor. Hayat şartları stres altında yaşam depresyona itebilir bizleri ama bunun önlemini alabilmek mümkün tabii. Özellikle şifamızın kaynağı olan doğadan gelen bitkiler sayesinde rahatlayabilir bu stres depresyon durumlarından bir nebze olsun kendinizi ferahlatabilirsiniz. Bence yoğun iş yaşamı içinde çalışan herkes için geçerli bir durum bu. Malum okullar da açıldı okulda çalışanlar yoğun bir tempo altına girecekler. Bu aynı zamanda öğrenciler için de geçerli. Çocuklarınız bu yıl sınava hazırlık aşamasında olacaklarsa onlara rahatlatıcı bitki çayları verip motive edebilirsiniz. Bakalım hangi bitkiler bitki çayları depresyon durumlarında oldukça iyi.

Tabii şöyle bir şey de söylemek gerekirse ileri derecede depresyon durumu varsa mutlaka ilaçlı tedavi gerekebilir. Bizim size söylemek istediğimiz sadece stres sıkıntı kısa süreli depresif durumlarda rahatlatıcı bitkiler nelermiş onları sunmaya çalışmak. Özellikle eskiden zevk aldığınız bir iş aktivite artık sizi yoruyor ve keyif vermiyorsa bu konuda hem tadı hem kokusu ile sizi rahatlatacak bitkiler var. Bazı durumlarda da bozulan uyku düzeni uyku uyuyamama gibi durumlarda rahatlatıcı uykuya rahat daldırıcı bitkiler de var. Bence bizim ülkemiz gereği hem uyku düzeni bozulması gerekse artık yaptığımız çoğu şeyden keyif almadan yapmak genel bir sorun olmuş durumda. Bunun için bitkiler size yardımcı olacaktır.

Depresyona iyi gelen bitkiler özellikle ruh halimizi rahatlatan sinirlerimizi yatıştıran özelliği bulunan papatya ve sarı kantaron bitkileri ile çay hazırlanıp içilebilir. Bu sayede daha rahatlamış hissedebilirsiniz kendinizi. Özellikle iş yerinde ofiste normal çay yerine papatya çayı içebilirsiniz. Tabii dediğim gibi bu bitkiler kısa süreli rahatlama sağlayabilir eğer daha ileri seviyede depresyon durumu varsa uzmana görünülmesinde fayda var. Ayrıca yine bu bitkileri çay şeklinde tüketirken diyetisyene danışılmasında da fayda olduğunu düşünüyorum. Özellikle sarı kantaron avrupada da yaygınlaşmış depresyon tedavilerinde kullanılan en etkili bitkilerden sayılmakta. Papatya da ona keza aynı şekilde rahatlık uykusuzluk problemi yaşayanlar için harika bir çözüm. Uykunuzun kalitesini artırmak rahatlamak sakinleşmek için papatya çayı birebir. Yine lavanta da hem kokusu hem tadı ile rahatlatıcı etkisi bilinmekte. Dediğim gibi bu bitki çayları yan etkiler de gösterebilir doktorunuza danışmadan kullanılmaması tavsiye edilir.

Kaynak: http://www.kadin10.com/saglik/genel-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın