Görüş Bildir
Haberler
Deniz Dostu Şirketler Geliyor

Deniz Dostu Şirketler Geliyor

OnceHaber Haber
21.02.2014 - 16:23 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 16:37

Deniz Dostu Şirketler Geliyor

DESAD ile Friend of The Sea, Türkiye'deki balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinde
çevre dostu, kontrollu ve güvenilir su ürünleri sertifikasyonu için özel bir anlaşma imzaladılar.

Bu anlaşma ile DESAD, Türkiye'de şirketlere 'Deniz Dostu' sertifikası verecek.

Bu sertifikaya hak kazanan şirketlerin, Deniz Dostu etiketini, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinde sağlıklı ve güvenilir standartlarda işlem görmüş ürünler için kullanmasına izin veriliyor. Türkiye'de artık 'Deniz Dostu' Sertifikasına hak kazanmak için DESAD'a başvuru yapılması gerekecek. Sertifika için yapılacak denetimler ise, Friend of The Sea koordinasyonu ile akredite bağımsız sertifikasyon kuruluşları tarafından yürütecek. Tarafsız kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen izlenebilirlik denetimleri sonucunda şirketlerin ürünleri 'Friend of the Sea' deniz dostu etiketini taşımaya hak kazanacak. Sertifika alındıktan sonra her yıl rutin denetimler devam ederken, bir kaç yıl da bir de ekstra denetimlere devam edilecek. DESAD, bu alanda yetkili temsilci olan ilk mesleki dernek.

DESAD Başkanı Niyazi Önen, 50 ülkede 350'nin üzerinde şirketin ürünlerinin, Friend of the Sea onayını taşıdığını belirterek, ülkemizde de 'deniz dostu' tescilli, çevreye, tüketiciye, gelecek nesillere ve çalışanların haklarına saygılı ürünlerin çoğalmasını DESAD olarak hedeflediklerini ifade etti.

Friend of the Sea yetkilisi Paolo Bray, Kurumlarının sürdürülebilir balıkçılık ve su ürünleri alanında uluslararası sertifika veren bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek, dünya genelinde kendi temsilcilikleri aracılığı ile denetim yaptıklarını ama ilk kez DESAD gibi bir mesleki birlik ile işbirliği yapmanın sinerjisinin etkili olacağını vurguladı.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/2127-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın