Görüş Bildir
Haberler
Hastaneden Baykal Açıklaması: 'Süreç İyi Görünmüyor'

Hastaneden Baykal Açıklaması: 'Süreç İyi Görünmüyor'

FreiGeist
16.10.2017 - 09:25 Son Güncelleme: 18.10.2017 - 09:25

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi üzerine bu sabah yeniden ameliyata alınmıştı. Hastaneden yapılan açıklamada ortaya çıkan komplikasyonun kafa içi basıncının artması sonucu olduğu belirtilmiş, ayrıca akciğer enfeksiyonu bulunan Baykal'ın uyutulduğu açıklanmıştı. Baykal akşam saatlerinde bir kez daha ameliyathaneye alındı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı. İbiş, 'Kendisine solunum desteği sağlanıyor. Ciddiyet devam ediyor, daha da devam edecek. Süreç iyi görünmüyor. Zaman zaman uyandırma çabaları devam ediyor. Şuan bilinç kapalı durumda. Gelişen tabloda bazı olumsuzluklar yaşıyoruz. Süreç içerisinde göreceğiz' dedi.

Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın dün sabah yapılan ve iki saat süren ameliyatına ilişkin şu açıklamaları yapmıştı:

'Bazı beyin ödemlerinin ortaya çıkması, beyin kanaması komplikasyonlardan biri olabiliyor. Bugün diğer bir komplikasyon da kafa içi basıncının artması. Ani gelişen bir durum. Şu anda kanama yok o konuda içimiz rahat. Deniz bey şu anda uyutuluyor. Akşam 8 gibi tekrar tomografisi yapılacak. Ardışık tomografilerle sürekli değerlendirilecek. Beyin çok hassas bir organ. Risklerle dolu. Şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşlarımızın kontrolü altında. Bundan sonra farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz, onu bilemiyoruz.

'Bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir'

48-72 saatlik süre çok önemli. Akciğer enfeksiyonu var. Deniz Bey'e ziyaret yasak, dün de yasaktı bugün de yasak. Bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir. Deniz Bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Beyine giden ana damarın tıkanması, bu noktadan sonra yeni tıkanıklıkların oluşmamasıydı bizim tedavi planımız. Riskler her zaman vardır. İmkanlar doğrultusunda elden gelen yapılacaktır. Önümüzdeki süreçlerde farklı tablolarla karşılaşabiliriz. Her şey yolunda giderse akşam 20:00'deki tomografiden sonra uyandırılacak.'

Fransa'nın Strasbourg kentindeki temasları ardından Türkiye'ye dönen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki gece aniden rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Fransa'nın Strasbourg kentindeki temasları ardından Türkiye'ye dönen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki gece aniden rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Baykal, özel bir hastaneye kaldırılmış, ilk müdahalenin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesine sevk edilmişti. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan ve beyne giden bir damarında tıkanıklık tespit edilen Baykal'a anjiyo yapılmıştı.

Ankara Üniversitesi'nden ilk açıklama Rektör Yardımcısı Güzel'den gelmişti: 'Sol kolunda ve bacağında 'hafif güçsüzlük' var. Bilinci açık'

'Öksürükle uyanması büyük bir şans'

'Öksürükle uyanması büyük bir şans'

Prof. Dr İbiş dün yaptığı açıklamada ise Deniz Baykal'ın öksürükle uyandığını ve hemen 06.30'da özel bir hastaneye sevk edildiğini aktarmıştı. 

İbiş 'Deniz Bey'in öksürükle uyanması büyük bir şans. Uyanmayabilirdi. Bu durumlarda en kritik dönem 6 saattir. Bize hemen ulaşılması bizim erken müdahale etmemiz büyük bir şans olmuştur' demişti.

Kılıçdaroğlu: 'Önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor'

Kılıçdaroğlu: 'Önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor'

Kılıçdaroğlu, yarım saat süren ziyaretinin ardından hastane çıkışında basın mensuplarına şu açıklamayı yapmıştı:

'Kendisiyle az önce görüştüm, bilinci yerinde. Sohbet ettik, kendisi de konuşuyor. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içinde sağlığına kavuşur ve tekrar görevinin başına dönmüş olur. Hiçbir vatandaşım merak etmesin, Deniz Bey sağlıklı, konuşuyor. Sol ayağında ve kolunda bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte, hekimler uyardığı zaman sol ayağını, elini oynatıyor. Dolayısıyla o da zaman içinde aşılmış olacak.'

Siyasiler sosyal medyada 'geçmiş olsun' mesajları paylaştı 👇

Siyasiler sosyal medyada 'geçmiş olsun' mesajları paylaştı 👇
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Gene yanlış kişi...

rihamahir

kesinlikle...

Çetin S.

Geçmiş olsun. Beyne kan gitmediği için eğer kurtulursa bir yerleri büyük ihtimal felç kalacak... Zor bir durum, siyaseti karıştırmayalım lütfen böyle durumlara.

Can Kocabey

CHP'deki Baykal zamanları gerçek muhalefetin olduğu zamanlardı, mert adamdır, ülkesini herşeyin üstüne koyar. Kılıçdaroğlu gibi kaypak ve çıkarcı değildir. A... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hadi ordan. Adam CHP'nn başındayken ne onurunu ne şerefini bırakmıştınız.