Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan 'Dokunulmazlık' Açıklaması: 'Yüzlerce Defa Açık Çek Verdik'

Demirtaş'tan 'Dokunulmazlık' Açıklaması: 'Yüzlerce Defa Açık Çek Verdik'

Onedio Medya
05.03.2016 - 19:10 Son Güncelleme: 05.03.2016 - 19:11

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin, 'Yüzlerce defa açık çek verdik hükümete, 550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlığını kısıtlayalım. Anayasa maddesini değiştirelim, dokunulmazlıkların tamamını kısıtlayalım hepimiz için' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş, Dünya Ticaret Merkezi binasında çeşitli siyasi parti ve kurumların yetkilileriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarına yönelik soru üzerine, parlamentoya girdikleri 2007'den bu yana yaptıkları her konuşmanın ardından, hükümetin dokunulmazlığı bir tehdit unsuru olarak gündeme getirdiğini söyledi.

Hükümetin, kamuoyunun tepkisini, eleştirilerini kendi üzerinden atmak için dokunulmazlıkları tekrar tartışma konusu yaptığını savunan Demirtaş, şöyle devam etti: 

'Yüzlerce defa açık çek verdik hükümete, 550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlığını kısıtlayalım. Bu birinci teklifimiz. Anayasa maddesini değiştirelim, dokunulmazlıkların tamamını kısıtlayalım hepimiz için. Bunu kabul etmiyorsanız, parlamentoda bulunan dört gruba ait bütün dokunulmazlık dosyalarını parlamentoya indirelim, hepsini kaldıralım. Dokunulmazlık dosyası bekleyen bütün milletvekillerinin tamamını kaldıralım. Biz de 'evet' oyu vereceğiz, kendimizle ilgili de 'evet' oyu vereceğiz. Ama hırsız, yolsuzlukla suçlanmış, rüşvetle suçlanmış, yüz kızartıcı suçlar işlemiş ve bundan dolayı dokunulmazlık dosyası bekleyenleri ayıracaksınız, bizi konuşmalarımızdan dolayı dokunulmazlık tehdidiyle parlamentoya, komisyona sevk edeceksiniz, bu iki yüzlülüktür.'

'Uzlaşma komisyonu 4 partiden oluşmak zorunda'

'Uzlaşma komisyonu 4 partiden oluşmak zorunda'

Diğer taraftan 'Üç partiden anayasa mektubu gitti, sizin mektubunuz ne zaman gidecek, ne diyeceksiniz' sorusu üzerine Demirtaş, program yoğunluğu nedeniyle parti yöneticileriyle görüş alışverişi yapamadıklarını, hafta içi kendilerinin de Meclis Başkanı'na cevap yazabileceklerini söyledi. Uzlaşma komisyonunun 4 partiden oluşması gerektiğini, aksi halde bunun uzlaşma komisyonu olamayacağını ifade eden Demirtaş, kendilerinin tümüyle parlamentonun işletilmesi gerektiğini düşündüklerini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bir ilçeye gizli gizli girip çıkabilen bir Başbakan'

'Bir ilçeye gizli gizli girip çıkabilen bir Başbakan'

Başbakan Davutoğlu, Cuma günü Silopi'yi ziyaret etmişti

Öte yandan hükümete ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na eleştirilerde bulunan Demirtaş, Cizre ve Silopi'de yaşananlarla ilgili bir dosya hazırlattıklarını, bunu ulusal ve uluslararası düzeyde yargıya taşıyacaklarını kaydetti. Davutoğlu'nun Silopi'de cuma namazı kıldığı hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Demirtaş, 'Başbakan olduğu ülkenin bir ilçesine, ancak gizli gizli, sessiz sessiz girip çıkabilen bir Başbakan oranın ne kadar başbakanıdır?' ifadelerini kullandı.

'Artık şaşırmıyoruz'

'Artık şaşırmıyoruz'

Zaman gazetesine kayyum atanmasına ilişkin soru üzerine de Demirtaş, konunun siyasi olduğunu, hukukla ilgisinin bulunmadığını savunarak, bu tür olaylara artık şaşırmadıklarını kaydetti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
47
15
5
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

demirtaştan nefret ediyorum ama şu sözü doğru "Başbakan olduğu ülkenin bir ilçesine, ancak gizli gizli, sessiz sessiz girip çıkabilen bir Başbakan oranın ne ... Devamını Gör

albay taner

Kansız, hain terörist sen de heykelini dikmek istediğin pkk lı köpek gibi hapishanede çürüyeceksin.

çaylak yazar

Günahım kadar sevmiyorum şu adamı. Seçim döneminde de 'tatlı aile babası' imajını gayet güzel oynadı ki bugün o mecliste elinde kanıyla oturuyor. Şu adamın s... Devamını Gör

albay taner

O vatan haini terörist demirtaşın gerçek yüzünü göremeyenleri defalarca uyardık ama dinlemediler şimdi birçoğu pişman ama ne yazıkki hala bütün bu olanlara r... Devamını Gör