Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan Davutoğlu'na Yanıt: 'Artık Devleti Yönettiğinizi İdrak Etmenizde Fayda Var'

Demirtaş'tan Davutoğlu'na Yanıt: 'Artık Devleti Yönettiğinizi İdrak Etmenizde Fayda Var'

Onedio Medya
01.12.2015 - 13:40

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Demirtaş'ın herhangi bir şekilde söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine inceleme için giden ekiplere ve baro temsilcilerine ateş açan o hainlere, o teröristlere, o alçaklara dönüp konuşmalı. Devlet temsilcilerine konuşmak yerine, dönüp oradaki teröristlere hitap etsin' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Twitter hesabından yanıt vererek, 'Artık devleti yönettiğinizi idrak etmenizde fayda var. Bu ülkede olup bitenden siz sorumlusunuz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

'Sayın Başbakan, peki olay yerini sen inceledin mi ki ilk andan beri PKK yaptı diyorsun? Bunu söylerken elinde hangi belge var? Olay yerinde daha ilk saatte sokağa çıkma yasağı ilan edip incelemeyi engelleyen bizzat siz değil misiniz? Görüntülerden ve tanıklardan anlaşılan en net şey Sn. Elçinin yanında polisten başka ateş eden hiç kimse yok. Bunu neden göz ardı ediyorsunuz. 

'4 gün önce zaten yaşıyordu ve medya ordunuzla onu linç etmekle meşguldünüz'

'Sn.Elçi yaşasaydı demişsiniz, 4 gün önce zaten yaşıyordu ve siz bütün medya/yargı ordunuzla birlikte O'nu linç etmekle meşguldünüz. Sn.Elçinin tabutuna örtülen şey bir bayrak değil Kürt halkının binlerce yıldır kullandığı renklerdir. Buna bile saygısızlık yaparak mı herkesin başbakanı olacaksınız? Artık devleti yönettiğinizi idrak etmenizde fayda var. Bu ülkede olup bitenden siz sorumlusunuz. Bizi tehdit edip hedef göstermeye devam ederek hiç bir sorunu çözemezsiniz. Allah'tan başkasından korkumuz yoktur, bunu en iyi siz bilirsiniz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayıyla ilgili açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Tahir Elçi'yi öldüren kurşunun polis silahından çıktığı kesin ama hangi amaçla hangisinden çıktığı ancak adil bir soruşturma ile ortaya çıkarılabilir' demişti.

Demirtaş'ın bu sözlerinin ardından bugün  KKTC ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'a elinde hangi belge olduğunu sorarak, 'Eğer Sayın Demirtaş'ın herhangi bir şekilde söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine inceleme için giden ekiplere ve baro temsilcilerine ateş açan o hainlere, o teröristlere, o alçaklara dönüp konuşmalı. Kendisine hiçbir şey yapmayacak olan hukuk devleti kuralları içerisinde devlet temsilcilerine konuşmak yerine, dönüp oradaki teröristlere hitap etsin' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
21
6
3
2
0
0