Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Sen Yalancılığı İspatlanmış Bir Başbakan'sın'

Demirtaş: 'Sen Yalancılığı İspatlanmış Bir Başbakan'sın'

Batuhan
16.04.2015 - 13:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Davutoğlu’na “Genelkurmay seni yalanlıyor. AKP il Başkanı seni yalanlıyor. Sen yalancılığı ispatlanmış bir Başbakan’sın ülkede olup bitenden haberin yok. Gerçek Başbakan değilsin çünkü. Kendisine üzülüyorum Ağrı’da olup bitenden haberin yok. Ağrı’da yaşanan olaylar AKP provokasyonuydu ve boşa çıktı. AKP kendi yaptığı provokasyonun tuzağına düştü” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı’ da yaşananlarla ilgili “Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sert eleştirilerde bulundu.

Demirtaş’ın sözlerinin tamamı şöyle:

“Ben Başbakan’a hatırlatmak istiyorum. Bingöl Emniyet Müdürü’ne saldırı olduğu saatlerde 4 kişiyi infaz ettiniz. Ve sen Başbakan olarak çıktın dedin ki, ‘Alçaklar 2 saat içinde hak ettikleri cezayı buldular’. Sonra ortaya çıktı ki o 4 kişinin saldırıyla hiçbir alakası yok. Bunu balistik raporu da diğer kayıtlar da ispatladı.

Yine aynı Başbakan’a sormak istiyorum. Nihat Kazanhan 13-14 yaşında. Cizre’de polis kurşunuyla öldürüldü. Sen çıkıp dedin ki, ‘Asla orada polis müdahalesi yoktur, asla polis orada bulunmamıştır’ dedin. Ama şimdi bir polis tutuklu, Nihat Kazanhan’ı öldürmekten dolayı.

Sen yalancılığı ispatlanmış bir Başbakan’sın. O yüzden konuşmadan önce dur bir düşün. Bin defa düşün bir defa söyle. Başbakan’sın ama ülkede olup bitenden haberin yok. Ülkede olup bitenden haberin olmaması normaldir çünkü gerçek Başbakan değilsin. Kendisine üzülüyorum, kendini Başbakan sanıyor. Hakikaten Ağrı’da olup bitenden haberin yok. Ağrı’da çatışmanın yaşandığı yerin en yakın yerleşim birimi olan köy AKP’li. Köyün muhtarı diyor ki, bize baskı yok. Biz rahatlıkla AKP’ye oy veriyoruz. Kimse bize baskı yapmıyor diyor. Köy muhtarı seni yalanlıyor, Genelkurmay Başkanı seni yalanlıyor, senin AKP il başkanın seni yalanlıyor. O köylü o da. Asker gelmese çatışma olmazdı, burası yerleşim yeri değil diyor. Dağın başı. Dolayısıyla PKK’liler silahlarıyla yerleşim yerine inmiş de o yüzden çatışma çıkmış yalanına sığınmasınlar. Bu bir AKP provokasyonuydu ve boşa çıktı. Halk iyi anlıyor, halk şu anda kimin provokasyon peşinde olduğunu iyi anlıyor.

AKP kendi yaptığı provokasyonun tuzağına düşmüştür, kendi kazdıkları kuyuya düşmüşlerdir. Ağrı meselesi bundan ibarettir. Bunun iyice bilinmesi lazım.” 

ZETE

Kaynak: http://zete.com/demirtas-sen-yalancil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0