Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Kobani'de İnsanlık Tarihine Geçecek Bir Direniş Sergileniyor'

Demirtaş: 'Kobani'de İnsanlık Tarihine Geçecek Bir Direniş Sergileniyor'

adem kara
30.09.2014 - 14:48 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 15:17

Suruç’a giden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Kobani’ye geçti. Demirtaş, Kobani’de insanlık tarihine geçecek bir direniş sergilendiğini belirtti.

ABD’den dönen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani’ye destek vermek için günlerdir nöbet tutulan Urfa’nın Suruç ilçesine geldi. Buradan da Kobani’ye geçti.

Sabah saatlerinde Suruç’un Aligör beldesinde partililer tarafından karşılanan Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe binasına geçti.

Burada parti yöneticileri, belediye başkanları ve milletvekilleriyle toplantı yapan Demirtaş Suruç ilçesinde temaslarda bulunduktan sonra Kobani’ye geçti.

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, HDP milletvekilleri İbrahim Binici, İbrahim Ayhan ve Hüsamettin Zenderlioğlu ile Osman Baydemir’in de aralarında olduğu heyet Kobanê’de Kanton başbakanı Enver Müslim ve PYD Eş Başkanı Asya Abdulla tarafından karşılandı.

‘Kimse Kobani’nin düşeceğini sanmasın’

Basına kapalı bölüme geçmeden önce kısa bir açıklama yapan Demirtaş, Kobanİ’de sadece Kürtlerin değil bütün insanlık değerlerinin savunulduğunu belirtti.

“Kürt olduğumuz için değil insan olduğumuz için Kobani’yi savunuyoruz. Çünkü burada barbarca bir saldırı var. İnsanlık değerlerine karşı bir saldırı var. Bunları savunmakta bizim en insani temel görevimizdir.

“Kobani’de tarih karşısında insanlığın yüz akı olacak bir direniş sergileniyor. Bir halk nasıl savunulur bunu gösterdiğiniz için tüm Kobani halkına teşekkür ediyorum. Mevzilerde direnenleri selamlıyorum. Kimse Kobani’nin düşeceğini sanmasın. Kazanan bu anlamlı direniş olacak.”

Milletvekilleri ve belediye başkanlarının da eşlik ettiği Demirtaş’ın, Kobani Kantonu yetkilileri görüştükten sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda temaslarına dair açıklama yapması bekleniyor.

IMC

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/09/30/de...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0